iOS game-update: Riptide GP 2, Lego City Rapid Rescue en Walking Dead 400 Days komt snel

Riptide GP 2 is de explosief ogende opvolger van de jetski-racer uit 2011, en Walking Dead 400 Days heeft een releasedatum gekregen.

GU DI Riptide GP 2 stunt op groen waterAlle waterratten verzamelen! Ontwikkelaar Vector Unit heeft het doek getrokken van Riptide GP 2, een aankomend en nu al erg stoer uitziend jetski-spel met stunts, golven en een online multiplayer. Verder hangen we de reddende (b)engel uit in Lego City Rapid Rescue en hebben we een game die eigenlijk niks met water van doen heeft, behalve dat we ervan watertanden. De opvolger van onze favorite game van 2012 krijgt volgende week al een opvolger.

Lego City Rapid Rescue: blokjes swipen

GU DI Lego City Rapid Rescue iPad screenZe zijn niet altijd even krachtig, maar in ieder geval wel altijd kort: de spelletjes die Lego geheel voor tussendoor uitbrengt op de iPhone en iPad. Lego City Rapid Rescue is de nieuwste toevoeging aan de reeks spelletjes met de befaamde bouwblokjes, en ditmaal heeft het Deense merk pijn én moeite bespaard om er iets memorabels van te maken. Rapid Rescue is een variant op Flight Control waarin je gestrande surfdudes moet oppakken met je jetski, geheel gebaseerd op wat nieuwe Lego City-sets. Je tekent de route van de jetski tot het doelwit steeds met een lijntje, tikt wat haaien kopje onder om niet te botsen en pakt gele vierkante steentjes voor extra punten. Gaandeweg krijg je er wat teleporterende draaikolken bij en zie je levels met meerdere reddingsbootjes die je tegelijk kan aansturen. Het beeld, geluid en de afwerking van het spelletje zijn zo simpel, wat we totaal geen behoefte voelden serieus drie sterren op de levels te halen. Lego City Rapid Rescue is geen serieuze poging tot een leuk spel, het is een simpel reclamedingetje dat je gerust kan overslaan. Zelfs als fan van de bouwsteen.
Downloaden: Lego City Rapid Rescue (gratis, universeel, iOS 5.0+)

GU DI Lego City Rapid Rescue vegen

Walking Dead 400 Days komt volgende week

The Walking Dead, onze favoriete iOS-game van 2012, krijgt op 11 juli het vervolg voor iPhone en iPad. In The Walking Dead: 400 Days volg je de belevenissen van een groep overlevenden in een zombiecrisis – want echt niet dat de wereld opeens ontdaan is van ondoden hoor. Het verhaal van ieder personage zal vanuit een ander perspectief worden verteld. 400 Days is een tussenhoofdstuk, dat spelers zoet moet houden terwijl ze wachten op het tweede gameseizoen van The Walking Dead. De nieuwe game vindt niet plaats na The Walking Dead, maar bevat een eigen verhaallijn met unieke personages op een totaal andere locatie. Je moet dus nog even wachten op het ‘echte’ vervolg als je wil weten wat er na het einde van de originele game is gebeurd. The Walking Dead: 400 Days wordt één op zichzelf staande aflevering, wat betekent dat je dit verhaal in één ruk kunt uitspelen. Gelukkig hoeven we er niet 400 dagen op te wachten.

Trailer van de Dag: Riptide GP 2

GU DI Riptide GP 2 sprong in de luchtBAM. Wéér een knal in het water. Ja besten, Real Racing 3 is niet de enige racegame met spierballen op de iPhone en iPad. De verhoogde mate van testosteron kan ook vrijkomen zonder de asfalt onder je voertuig. Dat bewees Riptide GP wel in oktober 2011. Het was een van de eerste games speciaal geoptimaliseerd voor de iPhone 4S en bovendien een grote tour de force met jetski’s op het water. Een gevecht tegen de golven, die net als Nintendo’s Wave Race, van links naar rechts en andersom bewegen terwijl je de ‘track’ over raast. Het gehobbel was kenmerkend voor de arcaderacer Riptide GP, maar de game ontbrak het nog aan iets. De tracks voelde ondanks de golven soms wat uitgestorven en bovendien kon je alleen aantreden tegen de computer, niet tegen andere tegenspelers. Dat zijn dingen die in Riptide GP 2 flink onder handen worden genomen. De fonkelnieuwe online stand moet dé grote trekpleister worden van de opvolger, samen met het feit dat je nu je racer kan opwaarderen en nieuwe tricks kan leren. Riptide GP 2 heeft nu al een watertandend lekkere eerste trailer heeft gekregen. Een releasedatum is nog niet bekend.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 juli 2013, 19:40
Categorie Games
Onderwerp iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.