Mijn Eetmeter: eet je wel volgens de schijf van vijf?

Mijn Eetmeter is een nieuwe iPhone-app van het Voedingscentrum waarmee je inzicht krijgt in de calorieën, koolhydraten en vetten die je eet.

Mijn Eetmeter iPhone etenTwee keer eerder schreven we over het Voedingscentrum op de iPhone. In laat 2010 bracht de voorlichtingsdienst de Etikettenwijzer uit, het jaar daarop kon je aan de hand van Balansdag nagaan hoe gezond je at. In dat kader heeft het Voedingscentrum nu een nieuwe iPhone-app uitgebracht. Mijn Eetmeter houdt bij wat je verorbert, geeft de calorieënaantallen die daarbij horen aan en laat zien of je de Schijf van Vijf wel een beetje volgt.

Mijn Eetmeter gaat uit van dat ene nare klusje die je vroeger voor de schoolvakken verzorging en biologie op je bord kreeg. In de applicatie dien je in te voeren wat je elke dag eet. Je kiest uit een product, geeft de hoeveelheid ervan aan en de applicatie laat zien hoeveel calorieën je daarmee naar binnen werkt. De informatie die Mijn Eetmeter over de voedingswaarden geeft, zijn afkomstig van de Levensmiddelendatabank en RIVM.

Het dagboek aanvullen doe je met de plus-knop rechtsboven in beeld, en je rangschikt de voedingswaren op ontbijt, lunch, avondeten of tussendoortje. Het is niet het eerste formulier dat je invult in de app. Je dient in te loggen of je te registreren bij Voedingscentrum, en dat laatste gaat gepaard met een aardige rij vragen.

Mijn Eetmeter invoeren wat je eet Mijn Eetmeter statistieken in grafiek iPhone

Het heeft ook een reden dat je lengte en gewicht moet doorgeven. In de applicatie beschik je namelijk over een ingebouwde BMI-meter die laat zien of je niet te licht of te zwaar bent voor je lengte. Het is een van de indicatoren die Mijn Eetmeter je meegeeft. De andere is de pagina Grafiek, die trouwens voornamelijk een tabel laat zien. Daarin zie je de hoeveelheden van allerlei voedingsstoffen – zoals vet, vezels en koolhydraten – die je de afgelopen dertig dagen naar binnen hebt gewerkt. De applicatie is gratis te gebruiken, en staat in connectie met het Voedingscentrum op het web, waar je resultaten kan printen.

Downloaden: Mijn Eetmeter (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 juli 2013, 17:00
Categorieën Eten en drinken, Nederlandse apps
Onderwerpen calorieën, planeten, voeding

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.