Freemium games leveren nu meer op dan betaalde games in de App Store

Volgens onderzoek van analysebedrijf Flurry leveren 'freemium-games' nu meer geld op dan betaalde games. Het bedrijf onderzocht de 100 best verkochte games in de App Store in januari en juni.
Leon Verhelst - · Laatst bijgewerkt:

Analysebedrijf Flurry, dat onder andere al vroeg ontdekte dat Apple bezig was met een tablet, heeft gisteren weer interessante cijfers bekendgemaakt. Uit hun onderzoek blijkt dat in juni van dit jaar de ‘freemium-games‘ meer geld opleverden voor ontwikkelaars dan spellen waarbij je vooraf moet betalen. Het bedrijf onderzocht de 100 best verkochte games in januari en juni van dit jaar. Terwijl in januari de betaalde spellen nog de ruime overhand hadden, was dat in juni meer dan omgekeerd.

app store freemium vs premium gamesUit hun onderzoek blijkt dat in januari nog 61 procent van de totale omzet uit betaalde spellen kwam, tegenover 39 procent van freemium games. In slechts enkele maanden tijd is dit totaal omgekeerd en komt nu 65 procent van de omzet bij de 100 bestverkochte games van deze freemium games. Slechts 35 procent komt nog van de spellen waarbij vooraf betaald dient te worden. Het bedrijf zegt dat alhoewel ze alleen de categorie games hebben onderzocht, dit makkelijk vertaald kan worden naar de rest van de App Store, gezien deze categorie het grootste gedeelte van de App Store vertegenwoordigt.

Volgens Flurry ligt het percentage van mensen die een in-app aankoop doen tussen de 0,5 procent en de 6 procent. Op het eerste gezicht lijkt dit niet veel, want meer dan 90 procent van de mensen die de app gedownload hebben doen geen aankopen, maar volgens Flurry moeten we dat anders zien. Deze mensen besteden namelijk vaak meer dan de €0,79 die je van plan was eerst voor je applicatie te vragen. Zoals we hebben kunnen zien bij games als Smurfs’ Village zijn mensen bereid om ‘pakketten’ te downloaden, waarbij de prijzen variëren van €3,99 tot €44,99. Zo haal je al snel meer omzet dan wanneer je €1,59 voor je applicatie had gevraagd.

Wat zien jullie liever, meer applicaties gebaseerd op het freemium-model of het ‘gewone’ model waarbij je vooraf betaalt?

Via Flurry

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 juli 2011, 15:05
Categorie Games
Onderwerpen app store, betalen, flurry, freemium, onderzoek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.