Nederlands diabetesdagboek op de iPhone

Diabetesdagboek is een gesponsorde app van de Nederlandse verzekeraar Agis. Je kunt in deze app je bloedsuikerwaarden en je insulinegebruik vastleggen en via e-mail versturen naar je arts, verpleegkundige of familie.

diabetes dagboek iphoneHeb je last van diabetes, dan kun je natuurlijk in een notitieblok vastleggen hoe je bloedglucose-waarden veranderen en hoeveel insuline je gebruikt. Maar als je een iPhone hebt is het veel makkelijker om het meteen in een app te noteren. De Nederlandse verzekeraar Agis heeft daarom een app ontwikkeld, waarmee je de waarden kunt vastleggen. Je voert eenmalig je standaard insulineschema in, voert contactgegevens van je arts, verpleegkundige of familielid in en kunt van start gaan met het vastleggen van je bloedsuikerwaarden. In de app kun je ook notities maken, bijvoorbeeld wanneer je een extra snack hebt gegeten of hebt gesport. Ben je klaar, dan stuur je de gegevens naar jezelf of naar personen die jouw gezondheid in de gaten houden. Het invulproces is zo makkelijk mogelijk gemaakt. De gegevens sla je lokaal op.

Je hebt geen verzekering bij Agis nodig om deze app te kunnen gebruiken, maar je wordt er bij het opstarten wel steeds aan herinnerd dat je bij dit bedrijf een ziektekostenverzekering kunt afsluiten. Mocht je insulineschema later wijzigen, dan kun je dat uiteraard ook aanpassen. De app is verkrijgbaar op de iPhone en op Android-toestellen. Meestal zien deze gesponsorde apps er nogal saai uit, maar Agis heeft in ieder geval nog wat moeite gedaan om er een leuk design aan mee te geven. Hetzelfde bedrijf bracht eerder een Vakantie EHBO Gids uit, waarvan er inmiddels ook al een hoop in de App Store te vinden zijn. Zoek je een diabetesdagboek, dan kun je ook de app Glucose Buddy eens proberen.

Downloaden: Diabetesdagboek (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 juli 2011, 23:01
Categorieën Gezondheid en fitness, Nederlandse apps
Onderwerpen diabetes, ziekte

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.