Evernote-alternatief Springpad voor iPad krijgt notificaties

Springpad is een alternatief voor Evernote. Deze app heeft nu een update gekregen, met notificaties die je aan notities kunt koppelen. De app is gratis en universeel en biedt diverse mogelijkheden om notities te maken.

springpad-ipadSpringpad is een app die je helpt om wat meer grip te krijgen op de notities die je de hele dag maakt. Net als bij Evernote is er bij Springpad een bijbehorende website, waar je toegang hebt tot je gemaakte notities. De app is universeel en heeft in de zojuist verschenen update een optie gekregen om notificaties te ontvangen. Je verzamelt op je iPhone/iPod touch en iPad informatie die je later nog eens wilt bekijken. De informatie wordt daarbij verdeeld over zelfgekozen categorieën, waarna je het synchroniseert met al je apparaten.

In Springpad noteer je todo’s en lijstjes van dingen die je nog wilt doen, bijvoorbeeld boeken die je nog wilt lezen of films die je nog wilt kijken. Speciaal daarvoor is de informatie ingedeeld in types: je kunt ‘Add by Type’ kiezen en vervolgens aangeven dat je een ‘Book’ wilt invoeren. Springpad haalt dan automatisch informatie op over het boek, zoals actuele prijs en omschrijving.

Hetzelfde geldt voor TV-shows en films, maar er zijn ook invoerhulpjes voor contacten, albums of recepten. Je kunt geschreven notities of een foto maken van iets wat je wilt onthouden. Je kunt ook dichtbijzijnde restaurants of winkels opslaan, op basis van je huidige locatie. Een andere optie is om een barcode te scannen van een product, bijvoorbeeld een boek of dvd. Zoek je boeken, wijn, films en dergelijke, dan haalt Springpad automatisch nuttige informatie van internet erbij, zoals prijzen en omschrijvingen. Alle data is online en offline beschikbaar.

springpad

Nieuw in versie 2.3 is de mogelijkheid om notificaties in te stellen. Je kunt aan elk item een evenement koppelen met (eventueel herhalend) alarm. Zodra ie in actie moet komen, krijg je een waarschuwing. De app is gratis en universeel.

Downloaden: SpringPad (gratis – universeel)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 juli 2011, 11:47
Categorie Productiviteit
Onderwerpen evernote, notities

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.