Fout in Chrome voor iOS onthult bezochte sites van Incognito Mode

Chrome voor iOS heeft een kapotte Incognito Mode. Geheime bezochte sites zijn via de normale zoekfunctie vindbaar. Volgens Google ligt het aan Apple.

incognito-chrome-iosChrome voor iOS heeft een Incognito Mode voor websites die je liever privé houdt. Een bezoekje aan een 18+ site of interesses waar je je eigenlijk een beetje voor schaamt, bezoek je via de Incognito Mode. Google belooft dat alle informatie geheim blijft. Maar dat is niet zo. In de nieuwste update van Chrome voor iOS – die waarin aanpassingen voor iOS 7 zijn gedaan – blijkt de Incognito Mode niet goed te werken. De bezochte websites zijn ook via de normale browservensters te zien. Open je Google Chrome op de Mac of pc, dan zijn de stiekem bezochte websites open en bloot te zien, dankzij de online synchronisatie. De bug werd ontdekt door een Britse ontwerpfirma, die in een video demonstreert wat er loos is.

Chrome bevat een universele navigatiebalk, waar je zowel zoekopdrachten als url’s kunt invoeren. Om de zoekhistorie te zien moet je de Google-zoeksite bezoeken. Onderstaande video legt vrij kort en zonder commentaar uit wat er aan de hand is. Het laat zien hoe je de historie wist, daarna in Incognito Mode gaat en een website bezoekt. Als je daarna weer normaal gaat zoeken is de websessie die je had willen verbergen toch zichtbaar in de resultaten.

Synchroniseer je Google Chrome-data met meerdere apparaten, dan verschijnen de zoektermen ook daar. De bug is alleen te vinden in de nieuwste Chrome-versie voor iOS. Google zou op de hoogte zijn van het probleem, maar niet in staat om nu actie te ondernemen. Ze geven op een hulppagina Apple de schuld: beperkingen van het platform maken het onmogelijk om in iOS de data te scheiden. Data van de Incognito Mode en de normale modus worden nu gedeeld in de historie.

Downloaden: Chrome (gratis, universeel)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 oktober 2013, 21:02
Categorie Diensten
Onderwerpen chrome, google

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.