Instagram gaat komende maanden foto- en videoreclame vertonen

Instagram heeft officieel reclame aangekondigd. De Instagram app zal de reclames van bekende merken over een paar maanden vertonen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

instagramInstagram heeft vandaag officieel aangekondigd dat ze reclames zullen vertonen in de mobiele app. De reclames zullen afkomstig zijn van een selecte groep merken en zullen in de komende maanden verschijnen. Het wordt geen platvloerse reclame, maar het gaat om mooie foto’s en video’s van hoge kwaliteit, afkomstig van merken die nu al actief zijn op het Instagram-platform. Eerder liet Instagram al doorschemeren dat ze in 2014 reclames zouden gaan vertonen, maar nu is het officieel. Het is te lezen in een blogposting.

De reclames zullen aanvankelijk in de Verenigde Staten te zien zijn, waarbij de foto’s en video’s zo natuurlijk mogelijk in de stroom foto’s van je vrienden is geïntegreerd. Het dochterbedrijf van Facebook belooft dat ze het rustig zullen aanpakken, omdat mensen immers niet gewend zijn aan foto’s van bedrijven die ze helemaal niet volgen. De reden achter de reclameplannen is voor de hand liggend: nu de groep gebruikers is gegroeid tot meer dan 150 miljoen en de makers van Instagram grootse plannen hebben voor de toekomst, moet er een businessmodel gevonden worden. Instagram moet geld gaan verdienen. Ze trekken de parallel met een favoriet magazine: daar zie je ook allerlei kleurrijke advertenties in staan, zonder dat mensen zich daaraan storen. Je kunt straks advertenties verbergen die je niet mooi vindt. Ook kun je feedback geven over de soort advertenties die je wel waardeert.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 november 2013, 14:08
Categorie Fotografie en video
Onderwerp instagram

Instagram

Instagram is een populair sociaal netwerk voor het delen van foto's. Ontdek alles over de functies zoals Stories, Instagram Direct, gezichtsfilters en live video's. Zo haal je meer uit Instagram en krijg je meer likes.

Instagram

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.