iCulture speelt: The Cave, Machines at War 3 en Marvel Puzzle Quest

Wat een dag op gamegebied weer voor de iPhone en iPad! Vroeg in de ochtend wreven we het slaapzand uit de ogen met de managementgame Transport Tycoon (link naar iPadclub) en ook voelden we Gamelofts gratis racegame GT Racing 2 en bordspel Pandemie al aan de tand. Maar daar blijft het niet bij wat betreft […]

ICS DO Machines at War 3 screenshotWat een dag op gamegebied weer voor de iPhone en iPad! Vroeg in de ochtend wreven we het slaapzand uit de ogen met de managementgame Transport Tycoon (link naar iPadclub) en ook voelden we Gamelofts gratis racegame GT Racing 2 en bordspel Pandemie al aan de tand. Maar daar blijft het niet bij wat betreft opzienbarende nieuwe games vandaag. Machines at War 3 is een waanzinnig uitgebreid strategiespel in de Red Alert-traditie en The Cave is een platformspel waarin je verhalen van verschillende personages volgt. De Marvel-striphelden doen bovendien hun intrede in een nieuwe verslavende game.

Avontuurlijk platformspel: The Cave

ICS DO The Cave iPhone iPad platform-avonturenspelEen spel dat je vanaf de zijkant bekijkt en waarin je loopt en springt doe je al snel af als platformer, maar daarmee wordt The Cave echt tekort gedaan. Dit spel uit de hoge hoed van de schrijver achter Monkey Island, is een platform-avonturenspel. The Cave beschrijft de levens van zeven personages met een totaal verschillende achtergrond die op zoek gaan naar hun diepste verlangen in een omvangrijke grot. Die er gelukkig lang niet altijd uitziet als een grot, maar dat terzijde. De tweeling lijkt alleen maar te willen spelen, de ridder doet een poging het hart van een prinses te veroveren, een pionier uit de toekomst wil de tijd veranderen. Aan het begin van elke sessie om een verhaallijn uit te pluizen, neem je drie personages mee waar je altijd tussen kan schakelen. Daardoor valt er genoeg te puzzelen in The Cave en dat merk je al vanaf het begin, waarin je met twee personages tegelijk bijvoorbeeld een schakelaar omzet. Doodgaan zal geen probleem zijn in The Cave: dan word je ter plekke teruggezet om het nog eens te proberen. Vast zitten omdat je de hersens kraakt over een situatie, is een stuk waarschijnlijker. De overzetting van The Cave van spelcomputers en Mac naar iOS ging helaas gepaard met een verlies van sfeervolle lichteffecten en ook hapert het spel af en toe. De humor van het karakter van The Cave staan gelukkig nog fier overeind.
Downloaden: The Cave (€4,49, universeel, iPhone 4S+, iPad 2+, iPod touch 5+, iOS 6.1+)

Iron Man meets match-3: Marvel Puzzle Quest

Steentjes combineren en striphelden als Iron Man, Hulk, Spider-Man en Thor. Het is geen logische combinatie en daar staat de Puzzle Quest-serie precies om bekend: ongewone concepten verbinden aan het combineren van steentjes. In het gratis Marvel Puzzle Quest gaat dat opnieuw gepaard met trucjes die je niet altijd ziet in het genre. Het gratis te downloaden spelletje laat je met een team van helden vechten tegen verschillende tegenstanders, waarbij je klappen uitdeelt door de gekleurde stenen te combineren die voor de aanvallen van de helden staan. De tegenstander kan ondertussen ook tegenaanvallen plegen met combinaties en speciale acties in het veld. Zo moet je steentjes verwijderen binnen een aantal beurten, bijvoorbeeld. Om Marvel Puzzle Quest diepgaand te noemen gaat een beetje ver, maar het heeft wel leuke trucjes. Zo spaar je helden op kaarten met gevechten, stel je een team samen en upgrade je de aanvalskrachten. Keerzijde is wel dat je helden tijd nodig hebben om te herstellen en zo weer een nieuw gevecht aan te kunnen gaan: de prijs die je betaalt voor een gratis spel. We weten niet hoe lang Marvel Puzzle Quest eerlijk blijft, maar de gesprekken zijn leuk, de menu’s zijn lekker duidelijk en de gameplay is des Puzzle Quests leuk. Goede match, dit.
Downloaden: Marvel Puzzle Quest: Dark Reign (gratis, universeel, iOS 5.1+)

Marvel Puzzle Quest iPhone match-3 ICS Marvel Puzzle Quest personages

Trailer van de Dag: Machines at War 3

ICS Machines at War 3 soldaatStrategiegames op iPhone en iPad: het staat gelijk aan tower defense-spellen waarbij je tegenstanders op een vast pad tegenhoudt. Of aan planten neerzetten die zombies moeten tegenhouden. Machines at War 3 is de strategiegame van vroeger. Van eind jaren negentig, toen Command & Conquer Red Alert de scepter zwaaide. Je bekijkt de game van ontwikkelaar Isotope 244 van bovenaf en kan vanaf die camera maar liefst… 130 verschillende eenheden en technologieën aansturen. Ter vergelijk: Red Alert 2 telde er zo’n 25! In een verhaal van 21 missies red je het Imicron Initiative dat opkomt voor een nieuwe wereld in tijden van een allesvernietigende derde wereldoorlog. En dat is pas het begin. Je hebt namelijk ook de beschikking over een Skirmish-modus waarin ter plekke landkaarten voor je worden bedacht om op te spelen en er is een online multiplayer waarin je het kan opnemen tegen drie vrienden. In de verschillende standen kan Machines at War 3 maar liefst 5000 gevechtseenheden tegelijk in beeld tonen. 5000! Ter land, ter zee, in de lucht en praktisch onzichtbaar infiltreer en flankeer je tegenstanders en bewaak je de eigen basis. Selecteren en aanvallen gaat doodeenvoudig met tikken en sleepbewegingen op het scherm. Na vijf jaar in de App Store en amper releases binnen het strategiegenre durven we nu te stellen dat er eindelijk een DIJK van een strategiespel is uitgekomen op iPhone en iPad. Heb je even?
Downloaden: Machines at War 3 (€5,99, universeel, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 oktober 2013, 20:00
Categorie Games
Onderwerp iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.