GeoGame voor iPhone en iPad: verslavend Google Street View-spel

In GeoGame voor iPhone en iPad moet je jouw locatie raden via een Street View-afbeelding. Leuk om tijdens de feestdagen te proberen!
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

geogameWie op Twitter het populaire @Earth_Pics volgt wordt regelmatig getrakteerd op mooie natuurfoto’s in zijn tijdlijn. De Nederlandse eigenaars van dat account hebben nu een geestige app ontworpen, genaamd GeoGame. In het spel moet je aan de hand van Street View en Photo Sphere afbeeldingen raden waar je bent. Als gebruiker word je op een willekeurige locatie gedropt, waarna je zo snel mogelijk moet uitvinden waar je bent. Dit doe je door goed om je heen te kijken, in en uit te zoomen en naar aanwijzingen te zoeken. Zodra je het weet tik je op de wereldkaart en plaats je als de wiedeweerga jouw Guess Marker. Hoe dichter je deze bij de werkelijke locatie zet, hoe meer punten je krijgt.

Je kunt met GeoGame je eigen kennis testen, maar ook vrienden uitdagen via de multiplayer modus. In de app kun je dus naar aanwijzingen zoeken, maar niet op je dooie gemakje. Het is de bedoeling dat je zo snel mogelijk omringende gebouwen, monumenten, landschappen, borden en vlaggen scant om de juiste locatie te vinden, want na 30 seconden begint je score te dalen. Na 60 seconden is de ronde voorbij en bedraagt je score 0.

pisakaart

Ieder GeoGame spel bestaat uit vijf rondes. Het doel is om zoveel mogelijk kompassen te winnen. Je begint het spel met 10 kompassen, maar elk single player game kost je 1 kompas. Dat kompas verdien je terug wanneer je 40.000 punten of meer scoort, maar voor scores van meer dan 75.000 punten krijgt je een kompas extra. In multiplayer games kan je vrienden of willekeurige mensen uitdagen voor zoveel kompassen als je wilt. De winnaar krijgt ze allemaal.

Al met al is GeoGame een behoorlijk verslavend spel, omdat het zowel om goed speuren als om snelheid gaat. Een beetje algemene kennis en hier en daar gereisd hebben helpt ook. Het idee van een Street View-spel is overigens niet nieuw, maar is als app nog nooit goed uitgevoerd. Deze app zit echter goed in elkaar en heeft sinds het verschijnen al behoorlijk wat fans verzameld. En die enthousiaste gebruikers maken de app weer een stuk aantrekkelijker voor nieuwe gebruikers, omdat ze allerlei mensen kunnen uitdagen. Er is vooralsnog alleen een iOS-versie van GeoGame beschikbaar, maar je kunt het spel ook via de website spelen.

Downloaden: GeoGame (gratis, universeel, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 december 2013, 16:02
Categorie Games
Onderwerpen game, locatie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.