Edge Ski voor iPhone: stijlvolle tracking en navigatie tijdens het skiën

Edge Ski voor iPhone is een stijlvolle app met offline informatie over skigebieden, die tijdens het skiën bijhoudt waar je bent geweest.

edge skiMet de nieuwe Edge Ski app kun je bij het skiën bijhouden waar je bent geweest en onderweg de route opzoeken. De strakke app houdt bij hoeveel kilometer je hebt afgelegd, wat je gemiddelde en maximale snelheid was, het afgelegde hoogteverschil en hoe lang je erover hebt gedaan. Meerdere afdalingen op een dag worden automatisch door de app herkend en afzonderlijk van elkaar opgeslagen. Ook kun je in Edge Ski uitdagingen voor jezelf of vrienden stellen en biedt de app allerlei offline informatie over skigebieden, zoals kaarten, weersinformatie, horeca en accommodaties.


Als je op jouw wintersportbestemming bent aangekomen kun je jouw gebied activeren door te tikken op Nearby resorts of te zoeken op naam. Wanneer je jouw skigebied hebt gevonden en hebt ingecheckt komt de kaart van dit gebied automatisch onder Map te staan, en opent Edge Ski voortaan met alle informatie over dit gebied. Zo kun je op de openingspagina zien wat de temperatuur is, hoeveel centimeter sneeuw er gaat vallen en of het nodig is om een sneeuwbril te dragen. Onderin zie je bij “Venues” welke andere gebieden, steden, horeca en hotels in de buurt liggen, met daarachter het gemiddelde cijfer dat die locaties op Foursquare krijgen. Je kunt overigens ook inchecken bij indoor skibanen als Snowworld, maar daar zul je natuurlijk minder aan de kaarten of weersinformatie hebben.

inloggenskigebied

Om een skisessie bij te houden hoef je alleen op Start te tikken en je iPhone in je zak te doen. Als je klaar bent en je prestaties graag wil delen kan dat via AirDrop, SMS, Facebook en Twitter. Om vrienden uit te dagen of zelf uitdagingen te ontvangen kun je vrienden uitnodigen door hun gebruikersnaam of e-mailadres te zoeken. Er staan nu natuurlijk nog weinig gebruikers in de nieuwe app, dus je zult medeskiërs wel even op het bestaan van de app moeten attenderen. De uitdagingen die je kunt instellen kunnen vier onderwerpen betreffen: snelheid, afstand, het afgelegde hoogteverschil en aantal afdalingen. Volgens de omschrijving in de App Store is het overigens ook mogelijk om prijzen in jouw skigebied te winnen door uitdagingen te behalen.

Ben je een echte skiliefhebber en kan je niet wachten tot je weer kan wintersporten? Kijk dan ook eens naar het populaire Bergfex/Ski, het Nederlandse Afdaling en sociaal netwerk Mountago.

Downloaden: Edge Ski (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

trackinguitdagingen

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.