iculture-populaire-apps
Populaire Apps

Facebook’s nieuwe App Center in screenshots

Facebook's App Center gaat iPhone-apps aanbevelen die een koppeling hebben met Facebook. TechCrunch kreeg alvast screenshots in handen.

facebook app centerFacebook gaat een nieuw mobiel App Center uitbrengen. De website Techcrunch kreeg echter al een aantal screenshots in handen, waaruit is af te lezen wat Facebook van plan is. Met App Center is het de bedoeling om gebruikers in contact te brengen met mobiele apps. Dat gebeurt overigens nu al: eind februari werden al 60 miljoen gebruikers doorgestuurd naar mobiele apps en in mei was dat opgelopen naar 160 miljoen. Het App Center moet dat verder gaan stimuleren. Er is keuze genoeg: nu al bevatten 7 van de 10 meest populaire iOS-apps een koppeling naar Facebook en in Android-apps is dat bij 6 van de 10 het geval. Op de afbeelding hiernaast is te zien hoe Facebook op telefoons zoals de iPhone meer gebruikers naar apps wil doorsturen.

Facebook heeft vorige maand het App Center al aangekondigd onder ontwikkelaars. Sindsdien doet ook een klein percentage van de gebruikers mee aan een test. En het kan nog wel een paar weken duren totdat het App Center uiteindelijk voor het grote publiek wordt opengesteld. Met het App Center wil Facebook fungeren als een sociale laag, waarbij ze apps aanbevelen die je kan vertrouwen (uiteraard op voorwaarde dat je Facebook vertrouwt). De al behoorlijk drukke zijbalk van de app zal worden gevuld met allerlei apps, waarbij je ook notificaties te zien krijgt.

facebook app center iphones

De grote vraag is hoe dit samenhangt met de plannen die Apple heeft om Facebook meer in iOS te integreren. Blader je bijvoorbeeld door de lijst met apps, dan zie je bijvoorbeeld welke vrienden de betreffende app al hebben geïnstalleerd. Bij spelletjes kun je ook zien hoeveel anderen het spel al spelen en hoeveel van jouw vrienden dat doen. Dit is het onderdeel ‘Social Picks’, terwijl je ook door ‘Top Apps’ kunt bladeren waarbij de invloed van je vriendenkring minder meespeelt. Facebook bepaalt hierbij zelf welke apps de hoogste kwaliteit of het meest populair zijn. Eventueel kun je bladeren door foto’s van vrienden die een bepaalde app al gebruiken.

Deze aanbevelingen zouden we ook in een toekomstige versie van de App Store-app kunnen zien: bij elke app kun je dan met een ‘like’ aangeven dat je de app leuk vindt en de app toont welke vrienden de app aanbevelen. Omdat vrienden mensen zijn die je vertrouwt, is de aanbeveling sterker.

facebook-app-center-featured-app-ratings-done

Deze lijsten zijn gebaseerd op afgelopen week. Een aantal van de toen gratis apps heeft inmiddels weer een prijskaartje.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 juni 2012, 20:51
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen facebook, populaire apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.