Facebook wil geld gaan verdienen met Instagram-app

Facebook wil geld verdienen met Instagram, de fotodienst die ze in 2012 overnamen. In een interview gaf een topvrouw van Facebook aan dat er monetization nodig is.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

instagram iphoneFacebook nam eerder dit jaar Instagram over, de fotodienst die als iPhone-app z’n debuut maakte. Facebook beloofde daarbij dat Instragram als zelfstandige dienst zal blijven bestaan. Maar als beursgenoteerd bedrijf wil Facebook er ook geld mee verdienen. Facebook’s vice-president voor Global Marketing Solutions Carolyn Everson heeft nu toegegeven dat er naar een verdienmodel wordt gekeken. In een interview kreeg Everson de vraag voorgeschoteld of er reclamebanners in Instagram zullen verschijnen. Ze antwoordde daarop dat er op termijn zeker geld mee verdiend moet worden.

Het team van Instagram is nu nog relatief klein, maar volgens Everson moet de fotodienst wel geld gaan opleveren voor Facebook. Ze sprak over een monetization strategy, maar hoe die eruit komt te zien liet ze nog even in het midden. Het zou kunnen gaan om reclamebanners, betaalde accounts voor gebruikers of commerciële samenwerkingsverbanden. Facebook is al langere tijd op zoek naar manieren om geld te verdienen met mobiel. In de iPhone-app is dat aardig gelukt door flink wat reclames te tonen op de tijdlijn van gebruikers. Reclames in Instagram zouden de gebruikers weg kunnen jagen naar de nieuwste aanbieders van fotofilters, Twitter en Flickr. De gebruikers zijn met de huidige versie van Instagram al ontevreden, is af te leiden uit de gemiddelde waardering van 1,5 sterren in de App Store.

Downloaden: Instagram (gratis, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 december 2012, 9:57
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen flickr, instagram

Instagram

Instagram is een populair sociaal netwerk voor het delen van foto's. Ontdek alles over de functies zoals Stories, Instagram Direct, gezichtsfilters en live video's. Zo haal je meer uit Instagram en krijg je meer likes.

Instagram

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.