Facebook neemt ontwikkelaar vertaalapp Jibbigo over

Facebook heeft Mobile Technologies overgenomen, maker van de vertaalapp Jibbigo. Wat Facebook hiermee wil is niet bekend.

JibbigoFacebook heeft ontwikkelaar Mobile Technologies overgenomen, maker van de vertaal-app Jibbigo. Deze in 2009 uitgebrachte applicatie vertaalt in realtime tussen twee talen, waarbij speciale spraakherkenningstechnologie wordt gebruikt om de gesproken talen te herkennen. Hoeveel Facebook voor het bedrijf heeft betaald en waar de verworven technologie voor gebruikt zal worden, is niet gezegd. Het is bovendien nog niet duidelijk wat er met Jibbigo zal gebeuren. De app staat nog in de App Store, maar een bezoek aan de officiële website laat enkel een persbericht over de overname zien.

Facebook neemt vaker mobiele bedrijven over. De bekendste overname door het sociale netwerk was die van Instagram, waar 1 miljard dollar voor werd betaald. Voordat Google de navigatiedienst Waze in handen kreeg bleek Facebook hier ook geïnteresseerd in te zijn.

Apps worden wel vaker uit de App Store gehaald na een overname – iets dat vooral Yahoo graag lijkt te doen. De kans bestaat echter dat Facebook Jibbigo als een los product wil blijven verbeteren, iets dat ze bij Instagram ook deden. Na de overname door Facebook kreeg Instagram flinke updates, met als meest aanzienlijke toevoeging de nieuwe videomodus.

Downloaden: Jibbigo Translator (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 augustus 2013, 9:36
Categorie Reizen
Onderwerp facebook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.