Facebook voor iOS vernieuwd: hashtags zoeken en sneller op de iPad

De Facebook-app voor iOS bevat nu restaurants reserveren, hashtags zoeken en een snellere tijdlijn op de iPad.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

facebook-iphoneFacebook heeft een update uitgebracht voor de iOS-app Facebook. Je kunt nu zoeken naar hashtags, terwijl je ook op hashtags kunt tappen als je ze in een bericht ziet staan. De tweede nieuwe functie is dat je nu restaurants kunt reserveren via Facebook Pages. Hier zit wel een beperking aan: het werkt alleen bij de 20.000 deelnemende restaurants en het werkt voorlopig alleen in de VS. Dat heeft te maken met de bron van deze data: OpenTabel. Dit is een populaire dienst in de VS om een tafeltje in een restaurant te reserveren, maar in Europa is het nog vrij onbekend. OpenTable werkt ongeveer op dezelfde wijze als Seatme. De nieuwe functie maakt het mogelijk om meteen een tafeltje te boeken als je de Facebook Page van een bedrijf bezoekt. Dat scheelt weer bladeren naar de mobiele site of het gebruik van een losse app.


Op de iPad is de tijdlijn met Facebook-berichten sneller geworden en ook iets ruimer opgezet. Er is ook een optie toegevoegd om tv-shows en films op tv te zien, op basis van je huidige tijdzone, maar dat werkt ook alleen in de VS.

Downloaden: Facebook (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Facebook test regelmatig nieuwe lay-outs voor de mobiele app. Het kan daarom zijn dat jouw app er opeens anders uitziet. Het gaat hierbij om een A/B-test, waarbij een kleine, willekeurige groep gebruikers een afwijkende lay-out te zien krijgt. Facebook test welke lay-out het beste presteert: bij welke lay-out wordt bijvoorbeeld het meest op advertenties geklikt? A/B-testen gebeurt regelmatig bij Facebook. Nieuwe lay-outs worden lang niet altijd overgenomen in toekomstige versies van de Facebook iPhone-app. Een voorbeeld van zo’n interfacewijziging is dat je ineens weer de bekende tabbalk met knoppen onderin te zien krijgt. Dit is verder onafhankelijk van welke firmware je gebruikt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 augustus 2013, 11:14
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerp facebook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.