Jibbigo voor iPhone vertaalt realtime van Engels naar Spaans

Jibbigo is een applicatie waarmee je realtime kunt vertalen van Engels naar Spaans (en terug). Je spreekt een Engelse tekst in en de applicatie praat Spaans tegen je gesprekspartner.

jibbigoJe bent op vakantie en spreekt prima Engels, maar komt iemand tegen die alleen Spaans spreekt. Geen probleem: je koopt snel de €20 kostende applicatie Jibbigo en kunt daarna probleemloos communiceren.

Bij Jibbigo spreek je de Engelse tekst in de microfoon van de iPhone, waarna de vertaling wordt uitgesproken in het Spaans. Op de iPhone 3GS lukt dat zelfs simultaan, zodat je een mobiele tolk op zak hebt en een echt gesprek kunt voeren. Bij oudere iPhones moet je eerst aangeven in welke richting je wilt vertalen. Om de andere kant op te kunnen vertalen moet je de applicatie herstarten.


Het handige is dat je geen internetverbinding nodig hebt, want in de 158 MB grote applicatie zijn 40.000 woorden opgenomen. Het beste resultaat krijg je als je steeds een of twee zinnen per keer inspreekt. Om Jibbigo te kunnen gebruiken heb je iPhone OS 3.0 nodig, een iPhone of tweede/derde generatie iPod touch en een flinke portemonnee. Als het werkt, is het een makkelijker oplossing dan Trip Lite, waarbij je steeds geschreven zinnetjes moet laten zien.

Downloaden: Jibbigo Speech Translator English Spanish (€19,99)

Informatie

Laatst bijgewerkt
29 oktober 2009 om 19:28
Categorie
Reizen

Reacties: 10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.