Facebook Messenger voor iPhone: bellen en chatten met je Facebook-vrienden

Facebook Messenger is een nieuwe app waarmee je kunt bellen en chatten met je Facebook-vrienden. De app is gemaakt door een externe ontwikkelaar, Crisp App.

facebook messengerOntwikkelaar Crisp App heeft een nieuwe iPhone-app gelanceerd: Facebook Messenger. Dit is volgens de ontwikkelaar de eerste app waarmee je je Facebook-vrienden kunt bellen, zowel via de browser als via de mobiele telefoon. De gesprekken zijn gratis te voeren vanaf je iPhone, iPod touch of via het web. Het gaat daarbij om voice chat: gesprekken zoals je ook aan de telefoon voert. Voor de verbinding gebruik je echter je databundel of een draadloos netwerk. Er is echter nog meer mogelijk: met Facebook Messenger kun je ook fotos versturen, door je berichtenhistorie bladeren, emoticons gebruiken en de Facebook Wall van vrienden bekijken.

facebook messenger iphone De app bevat daarvoor een ingebouwde browser. Facebook Messenger waarschuwt met push notificaties wanneer er nieuwe berichten zijn binnengekomen of wanneer iemand met je wil bellen. Multitasking wordt ook ondersteund. De app slaat je wachtwoord niet op, maar communiceert rechtstreeks met de Facebook-servers.

Facebook’s eigen iPhone-applicatie biedt wel een chatfunctie, maar als je wilt bellen gaat dat via het normale mobiele telefoonnet en de betreffende Facebook-vriend moet dan ook zijn mobiele nummer hebben ingevuld in het Facebook-profiel.

Downloaden: Facebook Messenger (€2,39 – geen officiële app)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 februari 2011, 13:03
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen chatten, facebook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.