Fruit Ninja 6 miljoen keer verkocht op de iPhone

Fruit Ninja is 6 miljoen keer verkocht op de iPhone. Om dit te vieren gaat ontwikkelaar Halfbrick Studios geld investeren in een fruitplantage.

fruit-ninjaIn de iPhone-game Fruit Ninja wordt heel wat fruit aan stukken geslagen. Om eens wat terug te doen voor de fruitindustrie heeft ontwikkelaar Halfbrick Studios besloten om te gaan doneren aan de Fruit Tree Planting Foundation. Deze organisatie richt wereldwijd fruitboomgaarden op, om de lokale gemeenschappen en het milieu te ondersteunen.


De bewoners kunnen er een bestaan mee opbouwen en als consument worden wij voorzien van lekker fruit. Halfbrick heeft gekozen voor deze sponsoring, omdat ze Fruit Ninja 6 miljoen keer hebben verkocht. Deze cijfers gelden alleen voor de iPhone-versie, waarmee maar liefst 150 miljard vruchten doormidden zijn gehakt.

Fruit Ninja debuteerde op 21 april 2010 in de App Store. Tien maanden later zijn de 6 miljoen downloads gehaald, maar zijn er ook een hoop vruchten mee vernield. Luke Muscat, lead designer van Fruit Ninja, zegt in het persbericht: “… there won’t be any more fruit to slice if we don’t plant trees!”. De FTPF gaat het planten en onderhouden van de fruitbomen uitvoeren en de voortgang daarvan is te zien op de website van Halfbrick.

Downloaden: Fruit Ninja (€0,79)
Ook verkrijgbaar: Fruit Ninja HD (voor iPad, €2,39)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.