monster hunter icoon groot

Blaast Monster Hunter de iOS-gamecontroller nieuw leven in?

De nieuwe iOS-game Monster Hunter Freedom Unite kan gamepads wellicht een flinke boost geven. Gebruik hiervan is namelijk essentieel.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Monster Hunter iOSHet is de laatste tijd angstig stil rond de gamecontrollers voor iOS. Er zijn een aantal games en een paar accessoiremakers hebben inmiddels alternatieven geïntroduceerd, maar het aantal ondersteunde spellen is nog steeds niet gigantisch. Daarmee is de aanschaf van zo’n gamepad nog steeds een flinke drempel voor veel iOS-gamers. Wellicht dat het vandaag verschenen Monster Hunter Freedom Unite daar verandering in zal brengen. Dit is namelijk een volwaardige port van een zeer uitgebreid actiespel. Met uitermate gecompliceerde besturing én iOS-controllerondersteuning.

Monster Hunter Freedom Unite gaat bijna alleen maar om het vechten tegen grote, uitermate gevaarlijke monsters. Eén klap kan een flinke smak van je levensbalk wegslaan, waardoor het van essentieel belang is om op de juiste momenten weg te rollen. Een goede speler moet op de juiste momenten het monster belagen met klappen en schoten, om net op tijd weer weg te zijn zodat ze niet aan stukken worden getrokken. Dat steekt nogal nauw: druk je verkeerd op dat ene cruciale moment, dan verlies je al snel een leven. Monster Hunter is daarom een ideaal spel voor iOS-gamecontrollers: je maakt je hiermee geen zorgen over virtuele knoppen die je misslaat.

Monster Hunter iOS screenshot

Port

Deze nieuwe Monster Hunter-game is geen onbekende: hij verscheen origineel voor de Playstation Portable. Het spel was toen vooral een succes in Japan. Monster Hunter komt namelijk pas echt tot zijn recht als je het met zijn vieren speelt en het origineel had geen ingebouwde online multiplayer. Je moest dus op zoek naar medespelers in de echte wereld en in Japan is het vrij normaal om je handheld spelcomputer mee te nemen naar een bar.

De nieuwe iOS-versie is op een aantal fronten verbeterd. Ten eerste de meest voor de hand liggende: het spel heeft een visuele upgrade gekregen, waardoor omgevingen en personages er net wat mooier uitzien. Daarnaast is er eindelijk een online multiplayermodus ingebouwd. Via Game Center kun je de game spelen met vrienden via het internet.

De game valt overigens in dezelfde categorie als het gisteren verschenen Civilization Revolution 2. Met een prijskaartje van 14 euro is het een bijzonder dure iOS-game, maar daar krijg je wel een volwaardige premium-ervaring voor terug. Monster Hunter belooft honderden uren aan speelplezier, zonder een enkele in-app aankoop.

Andere controllergames

Monster Hunter Freedom Unite is één van de weinige games in tijden die de iOS-gamecontroller wellicht een boost kan geven – wellicht wel de grootste game met ondersteuning sinds Grand Theft Auto: San Andreas. Dat maakt het echter niet de enige mogelijke redder voor de gamepads: het zeer imposante Implosion zal ook gebruikmaken van MFi-controllers voor de iPhone en iPad. De indrukwekkend ogende God of War-kloon Godfire had onlangs bovendien ondersteuning voor de iOS-gamepads.

Pluspunten

  • Gave gevechten
  • Ideaal voor controller

Minpunten

  • Speelt lastig op touchscreen
  • Prijzig

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 augustus 2014, 18:14
Categorie Games
Onderwerp gamecontroller

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.