campingapp-icoon-groot

CampingApp laat je gratis offline naar campings zoeken

Met de iPhone-app CampingApp Nederlands kan je volledig gratis campings zoeken en vinden in Europa, met offline zoeken en kaarten.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

CampingApp Nederlands iPhone appEr zijn verschillende Nederlandse campingapps die je prima in het buitenland kan gebruiken om op de bonnefooi een camping te vinden. ANWB Kamperen biedt vanaf dit jaar offline kaarten, ACSI Campings Europe heeft die al langer en is zelfs nog net iets uitgebreider en voor camperrijders is er de aparte applicatie CamperContact met offline kaarten. Maar bij allemaal krijg je die kaarten pas na in-app aankopen. CampingApp Nederlands van Campingnavigator doet dat anders. Die toont campings ook offline op de kaart, maar dan geheel gratis.

Aanvankelijk was CampingApp al goedkoper dan de concurrentie met offline kaarten. Kaarten kostten voor de laatste update nog 89 cent per land, tegen soms 2,69 euro bij de concurrentie. Nu kan je alle kaarten zonder betaling downloaden en de app volledig zonder internetverbinding gebruiken.

CampingApp zijmenu kaarten downloaden CampingApp campings Frankrijk iPhone

Kaarten per land downloaden

Je dient de kaarten wel nog steeds per stuk te downloaden. In het schuifmenu links selecteer je welke kaarten je wilt downloaden en bij elke zie je hoeveel ruimte die inneemt op je iPhone. De schakel bovenin beeld activeert de offline modus, waarna je zult zien dat alle campings in Europa nog steeds geïndexeerd zijn, alleen geen foto’s meer tonen. Alleen de landen die je hebt gedownload tonen gedetailleerde kaarten, maar je kan de zoekfunctie en filters blijven gebruiken.

Zoek campings op filter

Ondanks dat de informatie bij de campings wat summierder is dan bij de concurrerende applicaties, kan je wel uitgebreid filteren op allerlei wensen. Onder andere 16A stroom, accomodatiehuur, honden in het hoogseizoen, wasmachines, camperplaatsen, Wi-Fi, peuterbaden en een animatieprogramma zijn een paar van de filters. Op de informatiepagina’s zie je vaak tarieven staan, maar die zijn wel dikwijls van een tot drie seizoenen geleden. Het betekent dat het hooguit een prijsindicatie is, niet de exacte prijs.

CampingApp beschrijving CampingApp tarieven 2011

Vanwege de prijs

De concurrentie heeft fraaiere applicaties, maar CampingApp is overzichtelijker. Het aantal campings ligt ook wat lager, maar nog altijd heb je ruime keuze. Door zijn prijs is CampingApp Nederlands van Campingnavigator een echte aanrader.

Pluspunten

  • Volledig gratis
  • Kaarten downloaden

Minpunten

  • Achterhaalde beschrijvingen

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 juli 2014, 22:56
Categorieën Nederlandse apps, Reizen
Onderwerpen camping, vakantie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.