Facebook lanceert Facebook Messenger voor iPhone

Facebook heeft zojuist Facebook Messenger gelanceerd. Het is een berichtenapplicatie die vergelijkbaar is met Whatsapp, waarmee je kunt chatten en foto's of je locatie kunt delen.

Facebook MessengerFacebook heeft zojuist een berichtenapplicatie uitgebracht die vergelijkbaar is met Whatsapp. Met Facebook Messenger kun je niet alleen berichten versturen naar Facebook-contacten, maar ook naar mensen uit je contactlijst. Net als bij Whatsapp kun je je locatie of foto’s meesturen met een berichten. Ook is er de mogelijkheid om een groepschat te starten.

Een handige functionaliteit die Whatsapp niet heeft is dat je in een groepschat de locatie van alle deelnemers kunt bekijken en vervolgens samen een afspraak kunt maken. Daarnaast zijn er handige mute-functies. Je kunt losse gebruikers muten, zodat je geen notificaties krijgt als ze berichten sturen of je kunt bijvoorbeeld een bepaalde tijd de hele applicatie muten (bijvoorbeeld tijdens een afspraak of ‘s nachts).

Facebook is al langere tijd bezig om zijn chat- en berichtendiensten te verbeteren. Eerder dit jaar lanceerde Facebook al een gemeenschappelijk inbox, waarbij zowel gewone berichten als chat samen werden gevoegd en hier zelfs een e-mailadres aan werd gekoppeld. Daar komt nu dus een mobiele applicatie bij.

Momenteel is de applicatie nog enkel beschikbaar in de Amerikaanse App Store. Het is onduidelijk of hij vanavond nog in de Nederlandse App Store te vinden zal zijn of dat Facebook heeft gekozen voor een voorlopige US-only release. Naast de iPhone-variant, heeft Facebook de app ook uitgebracht voor Android.

Downloaden: Facebook Messenger (gratis, momenteel enkel via de US App Store)

Meer informatie over het maken van een Amerikaans iTunes-account vind je elders op onze site.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 augustus 2011, 23:09
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen chatten, facebook, sociale netwerken, whatsapp

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes.

WhatsApp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.