Epic Games: ‘We moeten rekening houden met de iPhone 8’

Het gaat niet om de spelcomputers van de volgende generatie, maar om hoe gamen eruit ziet op de iPhone 8. Dat zegt een hoge pief van Epic Games die de techniek voor games van andere ontwikkelaars aanlevert.

Gamen op de iPhone 8Als het aankomt op games, moeten we niet kijken naar de volgende generatie spelcomputers van Nintendo, Microsoft en Sony, maar kunnen we beter kijken naar wat gaming op de iPhone 8 betekent. Dat stelt Mike Caps van Epic Games in een interview met Industry Gamers. Epic is de gamesontwikkelaar die bekend is van het zwaardvechtspel Infinity Blade op de iPhone en de Unreal Engine waarop allerlei mobiele en spelcomputergames draaien.

Voor ons, producent van software waarmee anderen hun games kunnen maken, wordt gamen op een mobiele telefoon een grotere uitdaging dan gamen op een spelcomputer. De snelheid waarmee smartphones en tablets beter worden, zet de gehele industrie op zijn kop. Als de volgende generatie spelcomputers verschijnt, zijn er al telefoons die krachtiger zijn dan de Xbox 360 vandaag de dag. Als je kijkt naar de krankzinnige versnelling van de iPhone-hardware en technologie, hoe ziet een spel er op de mobiele telefoon dan uit in 2015? Je kan er donder op zeggen dat de technologie dan sneller is dan de Xbox 360.

De echte uitdaging voor ons is hoe we omgaan met de iPhone 8. Als je kijkt waar de gamers zich zullen nestelen, dan is het daar. Je iPhone 8 kan vermoedelijk in de televisie pluggen of draadloos met de televisie verbinden zodat je op een groot scherm kan gamen met goed geluid. Wat is dan nog het punt van de volgende generatie consoles? Het is een interessante situatie.

De spelontwikkelaar heeft zich overigens meermaals erover uitgelaten dat de mobiele telefoon de spelcomputer niet snel zal vervangen. Dat is ook een logische uitspraak van Epic Games, want haar spelmotor Unreal Engine 3 wordt door veel ontwikkelaars geadopteerd voor games op onder andere de Xbox 360 en PlayStation 3. Daar komen echter ook steeds meer iPhone- en iPad-games bij. Onder andere het in eigen huis ontwikkelde Infinity Blade, de thriller Dream:Scape en het aankomende schietspel The Dark Meadow maken gebruik van de technologie.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 augustus 2011, 7:39
Categorie Games
Onderwerpen game, iPhone 8, unreal

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.