‘Realistisch’ zombies schieten nu ook op iPad met Zombie Gunship

Een soort realistische tower defense met zombies, een vliegtuig en oorlogsbeelden. Dat is Zombie Gunship voor de iPhone - en het populaire spel is nu ook geoptimaliseerd voor de iPad.

Zombie Gunship voor iPad headerHet populaire iPhone-spel Zombie Gunship is na een kersverse update van de applicatie ook op de iPad te spelen. Zombie Gunship is een stuk realistischer dan de titel doet vermoeden. Je vermoordt weliswaar zombies, maar doet dat vanuit het perspectief van een machinegeweer in een vliegtuig. Dankzij grauwe kleuren en ruis over het beeld van de nachtkijker, oogt het spel soms als oorlogsmateriaal uit onder andere Afghanistan.

Het schietspel Call of Duty Modern Warfare 2 voor de Xbox 360, PlayStation 3 en pc had als eerste populaire game een missie waarin je vanuit een gevechtsvliegtuig op groepen soldaten onder je schoot met een nachtkijker. Sindsdien is het idee overgenomen door verschillende schietspellen. Zombie Gunship bemoeit zich niet met een oorlog die nog vers in het geheugen staat gegrift, maar gooit het over een fictieve boeg met zombies. Die dien je af te schieten voordat ze een bunker bereiken.

Zombie Gunship iPad screenshotsIn Zombie Gunship houd je overzicht op de situatie onder het vliegtuig. Daar lopen burgers waarvan de speler er niet teveel mag doden. En er zijn zombies, die de speler natuurlijk wel om zeep moet helpen. Door missies te voltooien of in-game geld uit geven, kan je investeren in sterkere en sneller reagerende wapens.

Wie de iPhone-versie al heeft gespeeld en het spel nu op de iPad installeert, moet opnieuw beginnen met het sparen van updates. De ontwikkelaar heeft reeds toegezegd dat ze daar aan werken. Vermoedelijk zal het spel gebruik maken van gegevenssynchronisatie via iOS 5.

Downloaden: Zombie Gunship (€0,79, universele app)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 augustus 2011, 22:08
Categorie Games
Onderwerpen first person shooter, oorlog, tower defense, zombies

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.