Uitgelicht
Bestel nu "Zo word je een iPhone Pro"met 5 euro korting
Toon of verberg de lijst met posts

Facebook koopt dataverbruik-appmaker Onavo

Facebook heeft Onavo overgenomen. Dat is de eigenaar van drie iPhone-apps waarmee data kan worden bespaard.

Onavo Extend dataverbruik FacebookOnavo, een bedrijf dat dataverbruik meet en zegt te besparen met verschillende iPhone-apps, is overgenomen door Facebook. Dat maakte Onavo bekend op haar blog. Onavo heeft momenteel drie iPhone-apps in de App Store staan: Onavo Count voor het bijhouden van dataverbruik en Onavo Extend en Onavo Protect om data te comprimeren voor persoonlijk en zakelijk gebruik. De applicaties van Onavo moeten verkrijgbaar blijven in de App Store; Facebook heeft een ander doel voor ogen met de overname.


De diensten van Onavo moeten worden ingezet voor Internet.org, een initiatief van Facebook in samenwerking met onder andere Nokia en Qualcomm om 5 miljard offline mensen op de wereld online te krijgen. Onavo kan daarbij helpen met de compressie van data: door de serververzoeken via Onavo te versturen, kan Onavo data besparen waardoor internet goedkoper wordt.

Een ander gevolg van de overname is dat het kantoor van Onavo in Tel Aviv, Israël, het hoofdkantoor van Facebook in het land wordt. Met de overname zou volgens de Israëlische krant Catalist 100 tot 200 miljoen dollar zijn gemoeid, haalt IT Blog aan. Volgens die site krijgt Facebook door de overname bovendien beter inzicht in wie welke app gebruikt op welk platform en hoe. Zo zou het effect van advertenties ook beter nagegaan kunnen worden. Het is na interface-ontwikkelaar Snaptu en gezichtsherkenning-technologie Face.com alweer de derde Israëlische dienst die Facebook koopt. Eerder ketste navigatie-app Waze nog af. Die kwam in handen van Google.

Reacties: 9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.