Google-game Ingress vanaf 2014 ook op iPhone en iPad

Ingress van Google komt ook naar iOS. In 2014 kun je de augmented reality-game van Google ook op de iPhone spelen, zegt een productmanager.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

ingress-androidGoogle gaat de populaire mobiele game Ingress ook in 2014 op iOS uitbrengen. Dat heeft een Ingress-productmanager Brandon Badger bevestigd tegenover AllThingsD. Badger kon geen exacte releasedatum geven. Sinds Ingress voor Android afgelopen november beschikbaar kwam heeft de game meer dan een miljoen bezoekers wereldwijd getrokken. Je gebruikt in de game je mobiele telefoon om te zoeken naar aanwijzingen in de werkelijke wereld. Op die manier vind je aanwijzingen om een verhaal over een mysterieuze energiebron te ontrafelen, die is ontdekt door een groep wetenschappers in Europa.

Je kiest voor één van de twee teams: ‘The Enlightened’ wil de nieuwe energiebron graag gebruiken, terwijl ‘The Resistance’ daar juist op tegen is. Dankzij augmented reality wordt je eigen leefomgeving onderdeel van het spel. Voorheen was Ingress alleen via een omweg op de iPhone te spelen.

Tijdens je speurtocht kom je objecten tegen die je helpen in je zoektocht. Door samen te werken met andere spelers kun je voortgang boeken voor jouw organisatie, de Enlightened of de Resistance. Omdat de game wereldwijd gespeeld wordt is het speelveld enorm. Je kunt de voortgang van andere spelers wereldwijd bekijken en met anderen communiceren via een Intelligence-kaart. Via een website (Niantic Project) zijn extra aanwijzingen te vinden en omdat het verhaal zich elke dag verder ontwikkeld, blijf je geboeid.

Dat Google de game toch op iOS uitbrengt en niet exclusief voor Android houdt, heeft wellicht te maken met aantallen spelers. iOS is uitgegroeid tot een gigantisch gameplatform waar je als gameontwikkelaar eigenlijk niet omheen kunt. Met rond de 1 miljard iOS-apparaten in 2014 kan het aantal spelers van Ingress nog fors stijgen en lijkt de huidige 1 miljoen spelers nog maar het begin.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 oktober 2013, 23:20
Categorie Games
Onderwerp ingress

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.