Facebook kondigt Poke iPhone-app aan voor tijdelijke berichten, foto’s en video’s

Facebook heeft de iPhone-applicatie Poke uitgebracht, waarmee je tijdelijk foto's kunt delen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

facebook pokeFacebook heeft vanavond de app Poke aangekondigd, een nieuwe app waarmee je berichten, foto’s en video’s naar vrienden kunt versturen. Het bijzondere aan de app is dat de berichtjes na 10 seconden verdwijnen. Poke is vergelijkbaar met Snapchat, een dienst die onlangs al een iPhone-app uitbracht. We schreven onlangs al dat Facebook ook een dergelijke app wilde uitbrengen, die bijvoorbeeld handig is voor sexting. Dat wil zeggen: het versturen van expliciete foto’s en berichten waarvan je niet wilt dat ze je tot in lengte van dagen blijven achtervolgen. Facebook’s antwoord hierop heet: Poke.

Facebook prijst de nieuwe app aan als uitbreiding op de functie Poke, die al sinds 2004 op de website beschikbaar was. Je kunt berichtjes tussen vrienden uitwisselen op de iPhone en kunt aangeven of ze na 1, 3, 5 of 10 seconden moeten verdwijnen. je kunt kiezen of je één of meerdere vrienden tegelijk wilt poken en zodra de tijd is verstreken verdwijnt het bericht automatisch van alle toestellen waar je het naartoe hebt gestuurd.

facebook poke iphone appOm een bericht van een vriend te zien druk je je vinger op het scherm, totdat de tijd is verstreken. Ongewenste zaken kun je rapporteren, al is het natuurlijk makkelijker om iemand te ontvrienden, als de berichten of foto’s je niet aanstaan. Het lijkt erop dat Facebook snel erbij wilde zijn met de nieuwe functie. Het voorkomt dat ze later een bedrijf als Snapchat voor veel geld moeten overnemen, zoals eerder met Instagram gebeurde. Instagram kon erg snel groeien, omdat er weinig concurrentie was van gangbare partijen zoals Facebook en Twitter. Er wordt gefluisterd dat Facebook in gesprek was met Snapchat, maar dat een overname afketste, waarna Facebook besloot om zelf een soortgelijke functie te ontwikkelen.

De bewering dat de Poke-functie al lange tijd op de desktop bestaat, is op zich waar. Maar de Poke-app heeft een heel andere insteek. Je kunt iemand porren zonder berichtje, maar het eigenlijke idee is dat je iemand een tekst, foto of video kunt sturen. Voor Facebook is het interessant om te weten wie je met Poke-berichtjes gaat bestoken. Dat zullen je meest intieme vrienden zijn en dus kan Facebook meer inzicht krijgen in je vriendenkring.

Downloaden: Facebook Poke (gratis, iPhone, iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 juni 2013, 15:50
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen facebook, snapchat

Snapchat

Snapchat is een populair sociaal netwerk voor jongeren, waarbij je vooral foto's en video's deel. Hieronder vind je onze tips om meer uit Snapchat op de iPhone te halen, Alles over functies zoals de Snap Kaart, lenzen, filters en emoji gebruiken en gezichten wisselen.

Snapchat

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.