iOS game-update: Ravensword Shadowlands is Game van de Week, Karateka en Ronin

Elder Scrolls IV Oblivion voor de iPhone en iPad heet Ravensword Shadowlands. Het is een grootse avonturengame en onze laatste GvdW van 2012.

GU VR Karateka header iPhoneEen waarschuwing aan de pacifisten onder jullie: we sluiten de laatste iOS game-update van het jaar af niét af met hele vredelievende games voor de iPhone, iPod touch en iPad. In Karateka knok je tegenstanders tegen de grond met je ritmegevoel en het highscore-spel Ronin laat je tegenstanders in Aziatische tekenstijl doorklieven. De Game van de Week is een avontuur van epische proporties, dat je in ieder geval nog de vrijheid geeft niet alles en iedereen doormidden te hakken: Ravensword Shadowlands.

Knokken op het ritme: Karateka

GU VR Karateka screenshotHeb je een iPhone 4S of nieuwer, dan krijg je in de laatste iOS game-update van het jaar nog een mogelijk toetje voor je kiezen. Karateka is een mengsel van een vechtgame en een ritmische muziekgame. Maar toch met name een vechtspel. Je anticipeert op met kleuren aangeduide beweging in beeld en voert aan de hand van aanvallen uit op tegenstanders die op je pad komen. Dat is een origineel en goed werkend principe, dat eerder dit jaar al op Xbox Live goed werd ontvangen en ook aangenaam verrast op de iPhone en iPad. De visuele stijl waarin Karateka de bijzondere gameplay verpakt, mag er ook zijn. In principe ren je door rechte straten, maar de game kiest daarbij constant filmische standpunten achter of aan de zijkant van jouw personage en de tegenstander. Jeff Matsuda, bekend van Batman, tekende voor de stijl van het spel en die draagt samen met de geluidseffecten iets stoers. Het is cartoonesk en ingetogen tegelijk. Je speelt Karateka met drie personages die hun weg naar de opgesloten Ware Liefde knokken, en als je dat ver genoeg doet, word je daarvoor beloond met drie verschillende eindes. Spannend en opzwepend, dit vechten op ritme.
Downloaden: Karateka (€2,69, universele app, iPhone 4S+ en iOS 4.0+)

Nog meer knokken: Ronin

GU VR Ronin iPhone iPadHet wordt een ‘dure’ dag als je houdt van vechten met stijl, want behalve Karateka duiken we ook in de wereld van Ronin. Een zo-lang-als-je-kunt renspel, maar met een aardige rol voor knokken en gevechten aangaan. En dat zorgt voor één van de twee unieke aspecten van dit spel. Je rent je een weg door honderd vlagen tegenstanders die kogels op je afvuren, vuurtjes stichten en je willen vermorzelen met hun zwaardslagen. Met vingervegen ontwijk je gevaren, spring je en val je aan, en dat gaat in steeds rapper tempo hoe verder je komt. Het tweede unieke aspect is de stijl van het spel – je voelde hem aankomen. Ronin heeft een authentieke, echt bijzondere Aziatische tekenstijl met een bijzondere schwung. Het spel is niet veel sneller dan andere highscore-rengames, maar zo voelt het wel. De vechtmoves swingen door het beeld, terwijl prachtig getekende achtergronden aan je voorbij trekken. Het spel is bovendien vertaald naar het Nederlands. Hakze!
Downloaden: Ronin (€0,89, universeel, iPhone 4+ en iOS 5.0+)

Game van de Week: Ravensword Shadowlands

Game van de WeekEen grote open spelwereld bol van verrassingen, ontdekkingsmogelijkheden en een bevolking van imposante omvang. Trollen, dinosaurussen en prehistorische gevleugelden maken je het leven zuur. Of laten zich in de luren leggen. Wat er gebeurt, is helemaal aan jou. Dat is de vrijheid die je hebt in Ravensword Shadowlands. Als enige overlevende van een veldslag waarop een donkere lucht afrekent met alle overige mensen en elven die erin betrokken worden, begin je een avontuur waarin je uiteindelijk een confrontatie met het kwaad kan opzoeken. Maar daarvoor kan je alles doen wat je wilt. Voor elke stap die je zet, sprong die je maakt en tegenstander die je afmat vanuit het eerste of derde persoons-perspectief, vergaar je nieuwe ervaring en items en kan je verder trekken in de wereld vol gevaren, missies en dorpen waarin je contacten kan leggen met vreemden. Ravensword Shadowlands is de Elder Scrolls: Oblivion voor de iPhone. Je moet er goed voor gaan zitten, kán het eigenlijk niet tussendoor spelen. Maar steek die tijd erin en het spel betaalt je uit. Een groot en indrukwekkend avontuur wachten je op.
Downloaden: Ravensword Shadowlands (€5,99, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 december 2012, 18:39
Categorie Games
Onderwerpen games, gvdw, iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.