Joypad: iPhone als gamecontroller bij iPad-spelletjes

De iPad-app Joypad laat je spelletjes spelen met je iPhone als gamecontroller.

JoypadDe iPad-applicatie Joypad laat je een bijbehorende iPhone-versie koppelen, zodat je bestaande iOS-spelletjes met je iPhone als gamecontroller kunt spelen. Zo kun je bijvoorbeeld Super Crate Box spelen op je iPhone, terwijl de iPad als scherm wordt gebruikt. Ontwikkelaars moeten eerst wel ondersteuning voor Joypad in hun iPad-spellen integreren, voordat je van het systeem gebruik kunt maken.

Joypad bestaat op de iPad in feite alleen uit een overzichtspagina gevuld met alle games die het het controllersysteem ondersteunen. Je kunt spellen die je al op je iPad hebt geïnstalleerd bekijken, of vanuit de app nieuwe games kopen die met Joypad werken. Tap je op een spel, dan word je naar de App Store-pagina gebracht waar je hem kunt downloaden of wordt de game direct voor je gestart. Daar zit meteen ook het verdienmodel achter de app: er wordt via een affiliatelink naar spellen verwezen, waardoor de ontwikkelaar een klein percentage van jouw aankoopbedrag ontvangt.

Eigenlijk hoef je Joypad niet op je iPad te starten om de controllerfunctie te gebruiken: start je een spel op met Joypad-ondersteuning, dan wordt deze ook gewoon herkend door de controller-app voor de iPhone. De app biedt je echter wel een constant overzicht van wat je wel of niet met je iPhone als gamepad kunt spelen. Het aanbod is op het moment overigens nog niet gigantisch: op het moment zijn er 17 spellen met Joypad-ondersteuning beschikbaar, al belooft de ontwikkelaar in de App Store-omschrijving dat 50 titels de app al ondersteunen. Heb je geen van deze games, dan kun je Joypad ook uitproberen met een demo van indiespelletje Stardash.

Downloaden: Joypad Game Console (gratis, iPad, iOS 5.1+)
Downloaden: Joypad Game Controller (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 december 2012, 21:38
Categorie Games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.