Examengids: maak proefexamens met app voor iPhone en iPad

Examengids is een iPhone- en iPad-app die je examens van de vorige jaren laat afnemen, zodat je goed kan oefenen voor je nieuwe examen.

Examengids iPhone iPadHet duurt nog een maand. Dan vindt het eerste schoolexamen plaats op 13 mei, waarbij vwo begint aan Nederlands, havo aftrapt met Management & Organisatie en vmbo zich buigt over Frans. Als examenleerling zal je dus zo’n beetje in de startblokken staan om een grote hoeveelheid leerstof tot zich te nemen, en daarom is de timing van de iPhone- en iPad-app Examengids uitstekend. De nieuwe Nederlandse applicatie van Tim van Elsloo zet de examens van vorige jaren op een rij, op elk niveau en voor elk vak. Zo kan je alvast oefenen.

Examengids werkt zoals je verwacht. Je kiest het opleidingsniveau vwo, havo of vmbo TL en selecteert de vakken waarvan je proefexamens wil maken. Dan wordt een examenbundel klaargemaakt en zie je de examenvakken in chronologische volgorde onder elkaar staan, op datum van het examen.

Van de meeste examens kan je kiezen uit examens van 2012, 2011, 2010 en soms ook 2009. Eenmaal op een examenpagina, kan je met tabbladen bovenin schakelen tussen het eerste en tweede tijdvak van een examen. Je ziet de opdrachten apart opgesteld onder elkaar en het puntenaantal waarvoor ze staan. Een beetje verwarrend is dat je daaronder onder de kop ‘Meer’ de tekst toebehorend aan de opdrachten ziet. De bijlage is zeg maar het leesgedeelte, waarbij je horizontaal naar volgende pagina’s bladert. Het was logischer geweest om de vragen meteen achter de opdrachten aan te laten gaan, misschien. Nu dien je zodanig te schakelen, dat je al snel geneigd zal zijn naar de printer-functie waarmee je via AirPrinter draadloos kan afdrukken. Op de iPad lezen de teksten vanzelfsprekend fijner dan op het compacte telefoonscherm.

Examengids iPhone vakken in bundel Examengids tijdvak aardrijkskunde iOS

Examengids is handig bij het voorbereiden op dé grote beproeving van elk vak, maar kan op punten nog wel iets duidelijker. We adviseren je bij het begin meteen alle vakken te selecteren die je hebt, zodat de juiste bundel wordt aangemaakt. Het achteraf aanvullen of bijschaven van de bundel, deed bij ons wat raar en dat wordt pas verholpen als je de app via de multitask-bar afsluit en herstart. Toch is de applicatie goed geprijsd, gezien de automatische agendafunctie van je examens en de hoeveelheid examens die je kan proberen.

Downloaden: Examengids (€1,79, universeel, iOS 4.3+)

Houd de iCulture Facebook-pagina in de gaten voor promocodes van Examengids.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 april 2013, 13:42
Categorieën Nederlandse apps, Onderwijs
Onderwerpen examen, game, school

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.