SleepSounds HQ: 500 geluiden voor slapen, ontspannen en werken

SleepSounds HQ voor iPhone is een app met meer dan 500 geluiden om in slaap te vallen, te ontspannen of juist geconcentreerd te werken.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

sleepsoundsAls er een prijs was voor de langste App Store-beschrijving, ging deze met vlag en wimpel naar het nieuwe SleepSounds HQ. In een lange lap tekst proberen de ontwikkelaars ons iedere functie tot in detail uit te leggen. Dat kan beter. Wat de handige app namelijk simpelweg doet is geluiden afspelen, zodat je goed kunt werken, slapen of ontspannen. De 500 natuurlijke geluiden lopen uiteen van een ‘Balinees rijstterras’ tot ‘het gegons van een Nederlandse snelweg’ of het gedreun van ‘vaatwassers en draaiende wasmachines’. Voor ieder wat wils dus. Naast geluiden beluisteren kun je ook persoonlijke mixen samenstellen, afbeeldingen bekijken of een sleeptimer instellen.


In totaal heeft SleepSounds HQ 19 geluidscategorieën, waaronder white noise, Oceanen, Krekels & Insecten, Vogels, Dieren, Auto’s, Treinen, Publieke plaatsen, Huishouden, Industrieel en Soundscapes. De kabbelende beekjes en meditatiegeluiden die je in de gemiddelde ontspannings-app tegenkomt kan je hier dus prima vermijden. Ook mensen die bijvoorbeeld lekker werken met een ruis van een koffiebar op de achtergrond kunnen prima met deze app uit de voeten. Naast die veelzijdigheid en het strakke uiterlijk geeft het feit dat je eigen mixes of afspeellijsten kunt maken deze app een streepje voor op veel concurrenten. Je kunt hiervoor 6 verschillende audiotracks kiezen, waardoor er in totaal 35 biljoen combinaties mogelijk zijn.

categorieenmixen

Ook handig: de app heeft een makkelijke zoekfunctie waarmee je geluiden kunt ontdekken en loopt op de achtergrond terwijl andere apps worden gebruikt, ook als je scherm is vergrendeld. Ook als je net als ons niet gelooft dat SleepSounds HQ zoals de app-omschrijving beweert – ons er jonger laat uitzien en al onze stress als sneeuw voor de zon zal laten verdwijnen, kan dit simpelweg een prettige app zijn, voor verschillende momenten van de dag en nacht. Wie eerst wil kijken of een geluiden-app iets voor jou is kan ook eens naar concurrent Sleep kijken. Die is vandaag gratis (ook de in-app aankopen) en richt zich met 100 beschikbare geluiden volledig op ontspanning.

Downloaden: SleepSounds HQ (€1,79, iPhone, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.