Elicity: YouTube verkennen met stijlvolle tagclouds

YouTube-video's kijken op de iPad kan met de app Elicity op een bijzondere en leuke manier. De applicatie zoekt aanverwante zoektermen bij je search query en presenteert die in een tagcloud die je zelf kan aanpassen.

Elicity iPad YouTube video's kijkenJe kan tamelijk statisch op zoek gaan naar een YouTube-video in de applicatie die standaard op de iPad staat geïnstalleerd. Je kan er ook voor kiezen om jezelf te laten verrassen tijdens de zoekopdracht en meteen te zoeken naar aanverwante zoektermen. Niet per se omdat het handiger is, maar vooral omdat het mooier is. De gloednieuwe iPad-app Elicity verzamelt alle tags die in het straatje van je zoekopdracht liggen en presenteert ze in tagclouds in alle soorten en maten. Je kan ermee spelen wat je wilt.

Je begint met een leeg, zwart veld in Elicity. Als je eenmaal een zoekopdracht hebt ingevoerd, krijg je de zogenoemde woordenwolk in beeld. De tagclouds van Elicity laten zich ongeveer hetzelfde navigeren als de muziekkaart die de applicatie Discovr Music voor je uitstippelt. Overal staan begrippen nèt niet door elkaar, maar wel dicht op elkaar gepropt. Je kan ze inzoomen om ze duidelijker uit elkaar te halen. Voorts kom je terecht bij een overzicht van video’s die je zoekopdracht toebehoren. Als de video’s niet bevallen, kan je het videoscherm weer wegdrukken en verder inzoomen en scrollen over de tagcloud. Elke nieuwe term die je opent, zorgt voor een nieuwe tagcloud met verfijnde en aangepaste zoekresultaten. Je zoekt zo steeds detaillistischer naar video’s die aangedragen blijven worden op het scherm. Als je een video selecteert, kom je op een aparte pagina terecht en kan je de video op een donkergrijze achtergrond of fullscreen bekijken. De uitstraling is een stuk rustiger dan die van de standaard YouTube-app.

Elicity geeft je de mogelijkheid om zelf te spelen met kleuren, lettertypes en achtergronden. Zo wordt YouTube-video’s kijken een stuk leuker en speelser dan via de gebaande paden.

Downloaden: Elicity (€1,59)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 februari 2012, 18:35
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen bluetooth, fotografie, video, youtube

YouTube

YouTube is het grootste online videoplatform met miljoenen video's waar iedereen zelf zijn eigen filmpjes kan uploaden. Lees hieronder de beste tips om alles uit YouTube te halen op je iPhone, iPad en Apple TV.

YouTube

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.