Populaire Twitter-app Tweetbot krijgt forse 2.0 update

De populaire Twitter-app Tweetbot van ontwikkelaar Tapbots heeft haar grote 2.0-update gekregen. Die verandert de kleurstelling van de applicatie, laat previews van foto's zien in de timeline en ververst de feeds nu automatisch.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Tweetbot iPhone iPod touchDe razend populaire Twitter-applicatie Tweetbot van ontwikkelaar Tapbots heeft zojuist een update gekregen naar versie 2.0. Die voert verschillende, vooral visuele wijzigingen door in de applicatie. Zo heeft de app een andere kleur grijs aangenomen in de Timeline en ziet hij er daardoor een stuk lichter uit. De grootste inhoudelijke veranderingen zijn dat de applicatie voortaan sneller scrollt en dat links direct aanklikbaar zijn; je hoeft er niet langer een tweet voor te openen. Ook zijn tweets met een foto vanaf nu voorzien van een preview. Je krijgt meteen de foto, zonder tweet, te zien als je erop drukt. Het is slechts een greep uit de veranderingen.

Tweetbot nieuwe kleurenVooral de timeline en Direct Messages hanteren een opvallend andere kleur grijs sinds versie 2.0. De nieuwe kleuren moeten het contrast ten goede komen, maar het valt in een DM-gesprek juist op dat de grijze letters wat wegvallen tegen de lichtgrijze en -blauwe tekstballonnen. In de Timeline is daar geen sprake van, omdat de letters donkerder zijn. Een andere aanpassing in de Timeline, naast de fotopreviews en de aanklikbare links, is ‘Retweeted by’. Dat is nu een aparte zin onder retweets en kan aangeklikt worden om naar het profiel van de retweeter te gaan.

Tweetbot heeft vanaf nu ook een getimede auto-verversing geactiveerd. Tweetbot nieuwe DM weergaveDe timeline, mentions en privéberichten worden elke 5 minuten automatisch ververst. Een nieuwe, lichtgrijze balk bovenin beeld laat zien dat de timeline ververst is. De Tweet Replies-weergave, bereikbaar als je naar links swipet op een tweet, heeft eveneens een nieuwe lik verf gekregen en in Twitter-bio’s kan je links aanklikken om er naartoe te gaan.

Aan de kant van de instellingen kan je voortaan kiezen uit de nieuwe lettergrootte-instelling Huge, die de tekst nog een stuk groter weergeeft dan de voorgaande grootste optie. De laatste vernieuwing is Readability. Websites in Tweetbot kunnen daarmee worden omgezet naar een voor de iPhone geoptimaliseerde layout met een gratis account op de dienst.

Downloaden: Tweetbot (€2,39)

Tapbots heeft ook de iPad-versie van Tweetbot uitgebracht. Meer daarover lees je op iPadclub: Populaire Twitter-app Tweetbot voor iPad verschenen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 februari 2012, 23:42
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen tweetbot, twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.