Echofon Pro for Facebook 2.0: alternatieve Facebook-app zonder reclame

Echofon Pro for Facebook is een alternatieve iPhone-app om Facebook te lezen. In tegenstelling tot de gratis versie, hierin geen reclame.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Echofon Pro for Facebook 2.0 iPhoneJe kan je afvragen hoe relevant een alternatieve applicatie voor Facebook nog is, nu het sociale netwerk van Mark Zuckerberg zijn zaakjes grotendeels voor elkaar heeft op de iPhone en iPad. De officiële Facebook-app is inmiddels snel in de belangrijkste segmenten en heeft bijna alle functies aan boord. Toch ziet Echofon zijn kans schoon. Ontwikkelaar Ubermedia biedt een tijd na de gratis variant, nu het betaalde Echofon Pro for Facebook 2.0 aan waarin je niet wordt overvallen met advertenties.

Lees voor aanschaf eerst de reacties. Sommige gebruikers zien nog wel gesponsorde Facebook-berichten.

De grootste kritiek op de eerder verkrijgbare Echofon for Facebook-app was de alom aanwezige reclamebalk onderin het scherm die je met geen mogelijkheid kon wegkopen. Blijkbaar zat Ubermedia er ook mee in zijn maag, want de nieuwe Pro-app doet er optisch afstand van en is uitgegeven onder de Ubermedia-naam en niet langer onder het zelfstandige Echofon-label. De app is verder identiek gebleven. Hij verstuurt geen pushberichten bij nieuwe meldingen en getagde foto’s, maar voor de rest biedt hij de functies die je verwacht.

De functies van Echofon zijn simpel weggezet in de balk bovenin de app. Daar zie je achtereenvolgens knoppen voor de nieuwsfeed (gesorteerd op actualiteit), chats, je eigen profielpagina, je vriendenoverzicht met zoekfunctie en meldingen. Die moet je handmatig aanzetten om ze te zien, maar alsnog worden er geen pushberichten verstuurd als er een nieuwe like, reactie of tag binnenkomt.

Echofon Pro for Facebook 2 nieuwsfeed Echofon Pro for Facebook 2 profiel

Echofon Pro for Facebook onderscheidt zich van de officiële app door de nuchtere nieuwsfeed. Je ziet er geen gesponsorde berichten van het sociale netwerk in, zoals ‘die en die vinden merk X leuk’, en de interface is eenvoudig en opsmukloos gehouden. De berichten staan simpel onder elkaar, slechts gescheiden door een lijntje. Bij elk bericht zie je uiteraard meteen het aantal likes en reacties, en als je een bericht opent worden ze keurig voor je geladen. De snelheid waarmee de nieuwsfeed wordt geladen blijft achter op de officiële app, maar voordeel is wel dat alle reacties op een bericht meteen worden geladen als je het opent. Je hoeft dus niet door te drukken om nog eens een ander deel van de reacties te zien.

Downloaden: Echofon Pro for Facebook 2.0 (€2,69, iPhone, iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 december 2012, 17:24
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen echofon, facebook, sociale netwerken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.