‘Microsoft wil Apple minder betalen voor Office iOS-app’

Microsoft wil dat Apple minder van de omzet gemaakt met de Office iOS-app ontvangt.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

OfficeApple heeft een update voor de SkyDrive iOS-applicatie afgewezen, maar dit is niet het grootste onderwerp bij het geschil tussen Apple en Microsoft. Microsoft wil graag dat Apple minder omzet krijgt van de verdiensten van de nieuwe Office iOS-applicatie, die later in de App Store zal verschijnen. Dit heeft AllThingsD gehoord van goed ingelichte bronnen. Office zal gebruikmaken van een abonnementsmodel, waarbij je een Office 365-abonnement moet hebben om alle functies te benutten.

De discussie tussen Apple en Microsoft over SkyDrive zou daarom slechts een klein deel zijn van de onderhandelingen tussen beide bedrijven. Apple ontvangt standaard dertig procent van alle omzet gemaakt op de aanschaf van apps en in-app aankopen, maar Microsoft wil graag dat Apple zijn aandeel verlaagt. Apple zou op zijn beurt vasthouden aan het principe “regels zijn regels”, waardoor het erop lijkt dat beide partijen weigeren een compromis te sluiten.

Zowel Microsoft als Apple hebben niet op de geruchten gereageerd. Apple wijst er in een statement echter wel op dat ze tot nu toe 6,5 miljard dollar aan ontwikkelaars hebben uitbetaald.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 december 2012, 10:24
Categorie Productiviteit
Onderwerp office

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.