Dropbox krijgt iPhone 5-ondersteuning en kan foto’s in volledige resolutie opslaan

Een nieuwe update voor de Dropbox-app biedt ondersteuning voor iOS 6 en de iPhone 5. Ook kun je nu foto's in volledige resolutie vanuit de app opslaan.

Dropbox fotoDe iOS-applicatie Dropbox heeft een update gekregen, waardoor hij nu de resolutie van de iPhone 5 ondersteunt. De update zorgt er ook voor dat foto’s die je vanuit Dropbox op je camerarol opslaat niet langer een lagere resolutie krijgen. Hoewel afbeeldingen in Dropbox nu wel in volledige resolutie worden opgeslagen op je iPhone, verlaagt Dropbox de bestandsgrootte van een foto: zo ontdekte The Verge dat een foto van 4 MB maar 3,3 MB groot was toen hij op de iPhone werd gezet.

Uit eigen tests blijkt ook dat de bestandsgrootte van foto’s wordt teruggebracht zodra je hem vanuit Dropbox op je iPhone zet. Zo is een foto van 1,1MB slechts 340 KB nadat hij via Dropbox is opgeslagen, terwijl de resolutie nog intact was. Dropbox gebruikt vermoedelijk compressie om de grootte van foto’s terug te dringen. Dit kan echter alsnog leiden tot kwaliteitsverlies. Het downloaden van bestanden lijkt nu ook vrij lang te duren.

De update belooft ook een aantal bugs op te lossen en biedt verbeterde ondersteuning voor iOS 6. Hierdoor zou de app stabieler moeten werken onder het nieuwe iOS-besturingssysteem.

Downloaden: Dropbox (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 oktober 2012, 13:34
Categorie Productiviteit
Onderwerp dropbox

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.