iculture-nederlandse-apps
Nederlandse Apps

Nieuwe NU.nl iPad-app komt op woensdag 31 oktober

Nieuwssite NU.nl krijgt een totaal nieuwe iPad-app op woensdag 31 oktober. Dat maakt uitgever Sanoma bekend in een e-mail aan deze website.

NU.nl HD iPad-app ter vervangingDe grote Nederlandse nieuwssite NU.nl brengt woensdag 31 oktober een totaal nieuwe applicatie uit die zowel voor de iPad als de iPhone geoptimaliseerd is. Dat maakt de site bekend in een bericht aan iPhoneclub.nl. Met name op de iPad moet de applicatie hoge ogen gooien: in februari kondigde de nieuwssite al aan met een volledig nieuwe iPad-app bezig te zijn en vroeg het aan gebruikers wat hun wensen zijn voor de toepassing.

“De app is op basis van de ervaringen van de afgelopen jaren volledig nieuw ontwikkeld en er zitten vele nieuwe features in”, is het enige wat uitgever Sanoma voorlopig loslaat over de nieuwe applicatie.

Of de nieuwe applicatie op de iPad een succes wordt, zal vooral afhangen van nieuwe functies. Bezitters van een iPad laten de applicatie (zelfs na installatie) nu vaak alsnog links liggen voor de website. Dit voorjaar vergaarde de toepassing met name veel negatieve recensies in de App Store omdat het Retina-scherm van de nieuwe iPad niet werd ondersteund, anders dan wat de naam NU HD doet vermoeden. De applicatie heeft een gemiddelde van 3 sterren op 2762 beoordelingen in de Nederlandse App Store.

De nieuwe app wordt overigens niet meer gemaakt door appontwikkelaar Peperzaken, maar is door Sanoma zelf in eigen huis ontwikkeld.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 oktober 2012, 11:33
Categorieën Nederlandse apps, Nieuws
Onderwerpen nederlandse apps, nu.nl, sanoma

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.