Fieldrunners 2 krijgt in-app aankopen: ‘Spelers smeekten erom’

Fieldrunners 2 krijgt een update voor de iPhone en iPad die het spel voorziet van in-app aankopen. Daarmee kan je muntjes kopen in het spel om uit te geven aan power-ups - volgens de ontwikkelaar een veelgehoorde wens.

Fieldrunners 2 in-app aankopen iPhoneHet populaire tower-defense spel Fieldrunners 2 wordt later deze week voorzien van een grote update. Een opvallende update, die met name één aspect introduceert waar de meningen nogal over verdeeld zijn: in-app aankopen. De munten die je spaart met het halen van missies in Fieldrunners 2, kan je vanaf dat moment aanvullen met de munten die je koopt in de winkel van het spel. Zo kan je bijvoorbeeld 45.000 munten in het spel kopen voor 7,99 euro. Haalt dat de lol niet uit het spelletje? Volgens ontwikkelaar Subatomic Studios smeekten spelers erom.

Alec Shobin van Subatomic verweert zich kranig in de vele reacties op TouchArcade naar aanleiding van de bekendmaking. Waar genoeg lezers van de site ten strijde trekken tegen de update, verdedigt Shobin waarom de studio het heeft gedaan:

Het is werkelijk onvoorstelbaar hoeveel verzoeken we krijgen voor in-app aankopen. Ik kreeg net vanochtend een mail met het verzoek. Net als gisterochtend, en de ochtend ervoor, en daarvoor, en ga zo maar door. Gekkenwerk. Maar als we in-app aankopen in het spel kunnen implementeren zonder de ervaring enigszins aan te passen, moeten we dat dan niet doen? Als je geen in-app aankopen wil, kan je het spel gewoon verder spelen zoals je altijd gedaan hebt. Niks zal dan anders zijn.

Fieldrunners 2 zal je niet opleggen in de app geld te spenderen en zal, als zoveel andere Farmville-achtige spellen bijvoorbeeld op de iPhone, ook niet demonstreren hoe je een in-app aankoop doet in het spel zonder dat je er geld aan uitgeeft. Het lijkt erop dat de knop voor de winkel met in-app aankopen, alleen zichtbaar zal zijn in de winkel die er al was in het spel, waarmee je met je gespaarde munten verschillende power-ups kon kopen. Dat geld kan je later deze week aanvullen met munten waarvoor je hebt betaald. Je kan er bijvoorbeeld landmijnen mee kopen, die je in de levels kan inzetten om een troep soldaten te stoppen. Het spel kan dus wel makkelijker worden als je er geld tegenaan gooit.

Fieldrunners 2 is een gebalanceerd spel en mensen lijken te waarderen hoe moeilijk het is. Het probleem is dat sommige mensen gewoon alles willen vrijspelen vanaf het begin, zonder daadwerkelijk iets te spelen. Dat wilden we de spelers niet geven, dus dit is ons compromis.

De aanstaande update van Fieldrunners 2 zal niet alleen uit in-app aankopen bestaan. Shobin belooft dat er ook een paar andere vernieuwingen met de update gepaard zullen gaan. Hij geeft daarbij eerlijk toe dat hij de publiciteit omtrent de aankopen alvast opzocht, zodat de update dadelijk niet overschaduwd wordt door de aankopen. Subatomic Studios heeft zelfs een groot interview op haar blog gezet om spelers voor te bereiden.

Wat de implementatie van in-app aankopen voor het spel zal doen, moet nog blijken. Tot nu toe heeft Fieldrunners 2 maar liefst 560 beoordelingen in de App Store met een gemiddelde van 5 sterren.

Downloaden: Fieldrunners 2 (€2,39)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 oktober 2012, 14:02
Categorie Games
Onderwerpen fieldrunners, in app aankopen, tower defense

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.