iculture-nederlandse-apps
Nederlandse Apps

Onze Taal: iPhone-app met advies over het Nederlands

Onze Taal voor iPhone is een encyclopedie voor taalkwesties van het Nederlands. Je kan zoeken, op onderwerp lezen en artikelen favorieten.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Onze Taal iPhone iOSDe handige website Onze Taal heeft een applicatie voor de iPhone gekregen. Ontwikkelaar Firm IT tekende voor de app die de meer dan 2000 adviezen over de Nederlandse taal mobiel inzichtelijk maakt. In de toepassing kan je zoeken met een balk, krijg je taaladviezen op alfabet, onderwerp, populaire taaladviezen en je eigen favorieten om er snel op na te slaan. Je hebt wel een internetverbinding nodig om Onze Taal op de iPhone te gebruiken.

Daarmee vervalt de grootste reden om de applicatie te raadplegen tegenover de website. Het is nu vooral de functie om je eigen favorieten op te slaan die het onderscheid tussen de website en app maakt. Verder is Onze Taal lekker snel. Vul ‘dan als’ in de zoekbalk in, en je ziet een grote lijst met allerlei resultaten over de taalkwestie. Te beginnen met ‘Dan/ als: vijf keer meer dan/ als’, ‘groter als/ groter dan’ en ‘dan/ als’ in het algemeen. Op elke pagina zie je een uitleg, meerdere praktijkvoorbeelden en een overzicht met verwante adviezen.

Onze Taal zoekbalk iPhone Onze Taal voorbeeldpagina

Onze Taal mag gezien worden als een betrouwbaar instituut als het op de Nederlandse taal aankomt. De applicatie is al snel nuttig als je veel schrijft, een correcte sollicitatiebrief wil versturen of als je taalpurist bent en het fijne van je moerstaal wil weten. We hopen dat een update ook een offline mogelijkheid met zich meebrengt.

Downloaden: Onze Taal (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 maart 2013, 14:16
Categorie Naslagwerken
Onderwerp nederlandse apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.