Denso: ‘Flipboard voor video’ op de iPad

Bekijk automatisch de laatste video's van je favoriete en interessante kanalen met de iPad-app Denso. Video's worden onderverdeeld in categorieën - je hoeft maar een categorie te selecteren en Denso speelt automatisch verder af.

Denso iPad headerGisteren verscheen Vimeo op de iPad. Een indrukwekkende, doordachte applicatie waarmee je video’s kan bekijken die op de website zijn gezet. Maar wat als je platform-onafhankelijk video’s wilt bekijken? Dat het je gaat om de onderwerpen van de video’s en niet om de site waarop ze staan? Een logische gedachte. Denso is een soort Flipboard voor video’s. Je kiest je videokanalen uit en de applicatie presenteert de laatste video’s van de kanalen voor je. Ook kan je Denso koppelen aan je sociale netwerken.


Op die manier kan je video’s zien die door je contacten op Facebook, Twitter, Google+ en Tumblr zijn gezet. Met die functie klopt Denso ook meteen aan bij Showyou, die al langer alle video’s van je sociale contacten verzamelt en onderbrengt in een app.

Met een plus onderin beeld kom je in de categrorieënlijst van kanalen die je kan toevoegen. Denso kanaal toevoegenDaar vind je onder andere de categorieën tech, wetenschap, films, muziek, zakelijk, sport, games, kinderen, komedie, beroemdheden, kunst, reizen en animatie. Elke sectie heeft meerdere bronnen op een rij, waarbij meteen staat aangegeven of een kanaal dagelijks, wekelijks of maandelijks wordt ververst. Als je een kanaal selecteert, zie je de laatste video-onderwerpen ernaast staan en kan je de plus drukken om een bron toe te voegen. Je kan ook zelf zoeken naar kanalen.

Eenmaal toegevoegd, zijn de kanalen beschikbaar in een veld van vlakken die je kan aantikken. Met een menuknop onderin sorteer je de video’s op nieuwsbron of op categorie. Het is bepalend voor de manier waarop je video’s bekijkt. Als je op bron selecteert, spelen alle laatste video’s van dezelfde bron achter elkaar door. Denso video's aan de rechterkantAls je selecteert op categorie, spelen de video’s ook achter elkaar door, maar spring je van bron naar bron. De video’s blijven doorspelen, of je ze nou in volledig scherm bekijkt of in de kleine weergave met andere items aan de zijkant. Als video’s je interessant lijken maar je even geen tijd meer hebt om te kijken, kun je ze markeren om later terug te zien. Je kan ze dan benaderen vanuit het Watch Later-vlak in het hoofdmenu.

Denso is een applicatie die briljant is in zijn eenvoud. Omdat video’s in verschillende categorieën blijven doorspelen, benadert het zowaar een gevoel van je eigen televisiekanaal kijken op de iPad.

Downloaden: Denso (gratis, ook geschikt voor de iPhone)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.