Vimeo nu beschikbaar op de iPad

Video's bekijken, bewerken en uploaden: het kan allemaal met de nieuwe iPad-app van Vimeo. Het bijzondere is dat je door de video's kan bladeren en zoeken terwijl je een video bekijkt.

Vimeo iPad video's bekijken en bewerkenDe iPhone-applicatie van de videowebsite Vimeo is geüpdatet en vanaf nu geschikt voor de iPad. De app geeft je toegang tot de service die vol staat met HD-video’s, kunstzinnige beelden, korte films en videoclips. Dat is niet alles: je kan ook video’s inladen, bewerken en online publiceren rechtstreeks vanaf de applicatie. Daarvoor heb je wel een (gratis) account op de website nodig. Het bijzondere aan de app is dat je er doorheen kan bladeren terwijl je een video bekijkt.


Vimeo maakt zelf constant een selectie van bijzonder artistieke en fraaie video’s die op de website verschijnen. Je kan ze meteen bekijken in de applicatie in de Featured-sectie, onder de eerste knop Vimeo’s Staff Picks. Ook heb je in de sectie direct toegang tot HD-video’s, animatiefilms, films van onafhankelijke regisseurs, muziekvideo’s, inspiratiebeelden en andere designvideo’s. Vimeo iPad verticale standOok je persoonlijke likes, abonnementen, eigen video’s en filmpjes die je later wilt bekijken, kun je er eenvoudig onder tabbladen terugvinden. Ook de zoekfunctie is beschikbaar terwijl je video’s bekijkt, terwijl de linkerbalk in beeld blijft en toegang biedt tot de video-upload mogelijkheden.

Het videobewerkingsgedeelte van Vimeo is een verhaal apart. Het is een redelijk uitgebreide video-editor waar je meerdere video’s, titels en audiosporen in kan laden. In de rechter bovenhoek van het editor-scherm zie je het voorbeeld van de huidige video of foto met de mogelijkheden in te zoomen en hem aan het project toe te voegen. Ook kan je transities tussen verschillende video’s inladen. Mocht je op zoek zijn naar muziek onder je creatie, dan kan je die meteen kopen in de Vimeo Music Store. Helaas zijn daar geen andere mogelijkheden voor, al kun je wel zelf geluid opnemen. De editor lijkt op een uitgeklede, nog simpeler te bedienen variant van het onlangs besproken Avid Studio. Je kan projecten opslaan in je fotoalbum en natuurlijk uploaden op de site. Het mooie eraan is dat het allemaal geen cent kost.

Downloaden: Vimeo (gratis, ook geschikt voor iPhone)

Informatie

Laatst bijgewerkt
27 februari 2012 om 14:24
Categorie
Amusement

Reacties: 3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.