Deezer krijgt mega-update met iOS 7 design en eigen muziekfeed

Spotify-concurrent Deezer voor iPhone is vernieuwd met een strakke iOS 7-interface en een schuifmenu links. Je kan gratis Premium proberen.

Deezer iOS iPhone 4.7 voor iOS 7Het was de enige streaming muziekdienst op iPhone zonder menu aan de linkerkant, maar daar is verandering in gekomen. Deezer heeft een grote update gekregen naar versie 4.8 voor de iPhone en iPad. Daarin is niet alleen het menu naar de linkerkant van de applicatie verplaatst, maar is elke pagina opnieuw ingedeeld. Met de nieuwe functie ‘Luister dit’ heeft Deezer een nieuwsfeed van muziek gekregen die sterk doet denken aan Ontdekken van Spotify.

In Spotify zie je nu een tijdje persoonlijke aanbevelingen op de Ontdekken-pagina. Je wordt aan artiesten herinnerd waar je al een tijd niet meer naar hebt geluisterd, ziet tips van de redactie en krijgt tips voor artiesten verwant aan je eigen interesses. Deezer doet nu exact hetzelfde, eveneens in een timeline waarin de nummers onder elkaar in verschillende kaarten worden getoond. Het lijkt daarom ook meteen op de timeline van bijvoorbeeld Facebook of Tumblr.

Deezer iOS 7 interface iPhone Deezer iOS 7 Luister Dit nieuwsfeed

Het verschil tussen Spotify en Deezer is wel de strakke iOS 7-stijl waarin de laatstgenoemde is uitgevoerd. Deezer 4.8 voor iPhone oogt verzorgd en modern, nu afscheid is genomen van het oude hoofdmenu met centrale knoppen. Het donkergrijze schuifmenu onderscheidt je eigen bibliotheek (met playlists, albums en eigen MP3’s) van de ontdekkingskant van de app, waarin je de nieuwe ‘Luister dit’ vindt naast Verken, Radio en Vrienden. Je moet wel actief blijven lezen om te weten waar je naartoe wilt gaan. Een blauw lijntje geeft aan waar je bent, maar pictogrammen of anderzijds onderscheid ontbreekt in het ontdekkingsgedeelte. Aan de interface is verder nieuw dat je rechtsboven in beeld nu altijd een zoekfunctie treft. Daarbij wordt wel duidelijk dat het toetsenbord nog in iOS 6-stijl is uitgevoerd.

Deezer album beluisteren iOS 7 Deezer muziekspeler iOS 7

Deezer is een in Nederland populair alternatief voor Spotify. De applicatie wordt met korting aangeboden bij sommige T-Mobile abonnementen en bovendien is het dé muziek streaming applicatie waarin je ook goed terecht kan zonder 9,99 euro abonnementsgeld per maand te betalen. Zonder abonnement op Deezer kan je namelijk 30 seconden-samples van elk nummer luisteren en de radiofunctie, waarin je op een artiest zoekt en volledige, aanverwante muziek te horen krijgt, is eveneens gratis. Gebruik je de app voor het eerst, dan kan je het Premium-abonnement 15 dagen gratis proberen.

Downloaden: Deezer (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 november 2013, 17:00
Categorie Muziek
Onderwerpen deezer, muziek, spotify, streaming

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.