Swizzle iPhone-app schrijft je simpel uit voor spam en nieuwsbrieven

Swizzle Inbox Organizer voor iPhone en iPad zet de afzenders van je spam en nieuwsbrieven op rij. Zo kan je eenvoudig blokkeren.

Swizzle Inbox Organizer iPhone iPadHet is van bovenaf geregeld dat je simpel moet kunnen uitschrijven van nieuwsbrieven en mailings in je inbox. Bij elke e-mail die je ontvangt, hoor je onderin die mail een knop te vinden waarmee je je in één keer kan uitschrijven voor het ontvangen van dat type e-mail. Maar het kan eenvoudiger. Swizzle Inbox Organizer is een nieuwe, gratis iPhone en iPad-app die de commerciële verzenders in je inbox in een lijst zet zodat je er makkelijk voor kan uitschrijven.

Swizzle moet voorlopig werken met Gmail, Yahoo en AOL. Wij testen Swizzle met een Gmail-account en zien de applicatie in geringe tijd met een aardige lijst komen van mailadressen waar we inderdaad vaak commercieel getinte e-mails van ontvangen. Notoire nieuwsbrief-verstuurders als Wehkamp, Viddy, Vodafone en Bitcasa staan er keurig tussen, maar ook bedrijfsmatige mailaccounts die wél relevante mails sturen worden door de app geïndexeerd. Het zou dus gevaarlijk zijn alle afzenders in één keer te selecteren om je ervoor uit te schrijven – en dat kan dus ook niet.

Swizzle inbox schoonmaken iPhone iPad Swizzle nieuwsbrieven spam opzeggen iOS

Weggooien of op gewenst moment lezen

Je tikt individueel op elke afzender die Swizzle Inbox Organizer indexeert. Met een tik erop zie je rechts van het (klein weergegeven) mailadres een plus of een min. Een druk op de min volstaat al om je te ontdoen van mails van die afzender. Druk je op de plus, dan bedien je de andere functie van Swizzle. De afzender van de mail wordt dan toegevoegd aan de Daily Digest: een overzicht van de reclamemails en nieuwsbrieven die je wel wilt lezen. In de instellingen kan je ook kiezen voor een wekelijkse mail en geef je zelf aan op welk dagdeel je het overzicht wilt hebben. En: ontvang je er dan een pushbericht voor? In die functie gaat Swizzle verder op de nieuwe tabblad-verdeling in Gmail, dat sinds kort commerciële mails van persoonlijke en sociale netwerk e-mails onderscheidt. Swizzle gaat er hardhandiger mee om: de gewenste mails kan je erop naslaan, de ongewenste mails zeg je vaarwel.

Sorteergebreken

Swizzle instellingen e-mail spam pushEr zijn wel wat haken en ogen aan het gebruik van Swizzle. Je moet namelijk wel de goede mailadressen uit je hoofd kennen om te weten waar je precies gedag tegen zegt. Omdat veel bedrijven verschillende mailadressen voor verschillende doeleinden hebben, weet je misschien niet of je nu de maandelijkse factuur of de nieuwsbrief van Spotify opzegt. Het is jammer dat Swizzle de resultaten niet op domeinnaam (in dit geval dus puur @spotify.com) groepeert, zodat je de resultaten meteen onder elkaar ziet zodat je het verschil zelf kan verzinnen. Ook kan je geen voorbeeldmails van een afzender zien en ten slotte ontbreken ook andere sorteertmogelijkheden voor de lijst van mailadressen. Als Swizzle kan afrekenen met deze sorteergebreken, kan het uitgroeien tot een erg nuttige app.

Downloaden: Swizzle Inbox Organizer (gratis, universeel, iOS 6.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 november 2013, 18:10
Categorie Productiviteit
Onderwerpen e-mail, inbox

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.