Conductr: muziek-app bestuurt Ableton Live vanaf iPad

De iPad-applicatie Conductr laat je de Ableton Live-sequencer op je computer bedienen met een touchvriendelijke interface.

ConductrConductr is een iPad-app voor de Ableton Live-sequencer, speciaal bedoeld voor live optredens. Hiermee is het mogelijk om het geluid van instrumenten aangesloten op de sequencer te bedienen. De app dient als een afstandsbediening voor de sequencer en is dus niet in staat om zonder de daadwerkelijke mixer geluid te produceren. Door een speciaal serverprogramma op je computer te installeren kun je de iPad-app met Ableton Live verbinden.

Conductr laat op het iPad-scherm meerdere modules zien waarmee je Ableton Live kunt bedienen. Tijdens het bespelen van je instrument kun je het module-overzicht veranderen om zo er snel andere elementen bij pakken. Bovendien belooft de ontwikkelaar later meer modules in de app aan te gaan bieden. Op de website van de ontwikkelaar staat een overzicht van alle modules.

Professionele muziek-apps zijn wel vaker vrij duur, maar het prijskaartje van 20 euro voor Conductr is vrij opmerkelijk. De app dient immers als hulpmiddel voor Ableton Live, wat betekent dat je onder andere de vrij prijzige software er ook voor moet kopen.

Downloaden: Conductr (€19,99, iPad, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 augustus 2013, 15:04
Categorie Muziek
Onderwerpen app store, apple, goedkeuring, muziek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.