PlayStation 3-game Beyond: Two Souls te spelen met iPhone en iPad

De PlayStation 3-game Beyond: Two Souls kan worden gespeeld met een iPhone of iPad en de app Beyond Touch. De game komt in oktober beschikbaar op PlayStation 3.

Beyond: Two SoulsBeyond: Two Souls is een nog niet uitgebrachte game exclusief voor de PlayStation 3, maar volgens de ontwikkelaar zal het ook mogelijk zijn om het spel met je iPhone, iPad of een Android-device te bedienen. Door de app Beyond Touch te downloaden en op te starten, verandert je iDevice in een controller bestaande uit één grote touchpad. Door hier over te vegen kun je de hoofdpersoon op de televisie door de spelwereld bewegen.

De iOS-besturingsmethode voor Beyond: Two Souls zal echter niet zonder beperkingen zijn. De game zal worden overgeschakeld naar een lagere moeilijkheidsgraad waarbij er geen geavanceerde knoppencombinaties nodig zijn. Naast de touchpad in de app zijn er geen virtuele toetsen of joysticks om de game mee te bedienen. Daarvoor moet je alsnog de PlayStation 3-controller er bij pakken.

Volgens ontwerper David Cage moet de controller-app ervoor zorgen dat ook minder fanatieke gamers zijn spel op de PlayStation 3 willen spelen. Deze spelers zijn namelijk gewend aan smartphones en tablets, waardoor deze bedieningsmethode natuurlijker zal aanvoelen.

De traditionele game-industrie houdt zich steeds meer bezig met tablet- en smartphone-connectiviteit. De Wii U heeft een gamecontroller met een ingebouwd touchscreen en de Xbox 360 toont extra informatie en bedieningsmogelijkheden in de iOS- en Android-app SmartGlass.

Beyond: Two Souls verschijnt op 11 oktober in Nederland. In de game volg je Jodie Holmes, een meisje dat in contact lijkt te zijn met een mysterieuze geest. Bijzonder is dat alle bewegingen en de stem van Jodie worden vastgelegd door Ellen Page. Ook Willem Dafoe vertolkt een rol in het spel.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 augustus 2013, 13:00
Categorie Games
Onderwerpen game, playstation

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.