Collapp: populaire Nederlandse YouTubers verzameld in app

Collap is een iPhone- en Android-app waarin je bekende Nederlandse YouTubers volgt en kan ondervragen. De applicatie is een hype.

Collapp iPhone releaseAls een app al bijna een maand in de App Store staat zonder dat iemand er iets mee kan, maar toch bijna honderd dolenthousiaste beoordelingen scoort… dan weet je dat er iets bijzonders aan de hand is. Het is wat er gebeurde met Collapp. Een gratis te downloaden iPhone-app waarin je bekende Nederlandse YouTubers kan volgen, live kan bekijken en vragen kan stellen. Deze middag om stipt 12.00 uur is hij in gebruik genomen en officieel gelanceerd.

Bekende internetters

Vanaf 19 februari telde Collapp af naar de livegang met een grote tijdsaanduiding boven in beeld. Afgelopen week plaagden de selecte YouTubers al met kleine aankondigingsvideo’s, nu kan je door timelines scrollen waarin de video’s van de gebruikers staan opgestapeld. Cinemates met 113.000 abonnees, Dylan Haegens met bijna 142.000 abonnees, Realiteittijd met 136.000, Sophie Milzink met 23.000 inschrijvers en klapper Bardo Ellens, beter bekend als BanjoMovies met 223.000 abonnees. Met is een beperkte selectie: van verschillende bekende gamende YouTubers als DusDavidGames (400.000) of Arjandotorg (24.000) zie je bijvoorbeeld niks terug.

De vloggers die je er wel in vindt, zijn er vooral op uit om nog veel meer te bekeken worden met de app. Je komt in het hoofdmenu binnen in een lijst met nieuwe video’s, kan populaire video’s bekijken met een andere tab en de app onthoudt wat je al hebt gezien in de derde tab. De app maakt gebruik van je YouTube-account als je zelfs video’s wilt liken of een reactie achterlaat.

Een hype, ondanks premium betaalmodel

Colapp iPhone uitgebrachtMaar dat is de basis van de app. Andere functies heb je pas tot je beschikking als je Premium in de app afsluit. Geen eenmalige kostenpost, maar daadwerkelijk een abonnementsvorm die per maand 1,79 euro of per half jaar 9,99 euro kost!

Voor dat geld kunnen kijkers video’s zien die niet-betalers niet kunnen zien, zijn er livestreams (in een overzicht gezet met de tijden van de volgende livestream) en is er een Q&A-functie waarmee vragen kunnen worden gesteld aan de YouTubers. De app wordt ook reclamevrij en je kan meedoen aan winacties. De eerste maand Premium is trouwens kostenloos in de app en geldt als proefperiode. Je kan je afvragen hoeveel van de doelgroep daarna bereid is er een vast bedrag voor opzij te zetten. De hype is in ieder geval groot, zie je als je een blik op Twitter werpt. Wie weet waar Collapp kan eindigen.

https://twitter.com/srslyemma_x/status/444778258119528448

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 maart 2014, 12:34
Categorieën Fotografie en video, Nederlandse apps
Onderwerp youtube

YouTube

YouTube is het grootste online videoplatform met miljoenen video's waar iedereen zelf zijn eigen filmpjes kan uploaden. Lees hieronder de beste tips om alles uit YouTube te halen op je iPhone, iPad en Apple TV.

YouTube

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.