Videobewerker MoviePro vernieuwd op iPad en iPhone

MoviePro voor iPad en iPhone is een prima en betaalbare app voor video's schieten en videobewerking. De app kreeg een grote iOS 7-update.

MoviePro fragmenten kiezen en tijdlijn zienDe goede videobewerker MoviePro is voorzien van flat design op de iPad en iPhone. De applicatie waarmee je video’s kan schieten, kan bewerken en monteren is strakgetrokken voor iOS 7 en is niet alleen op het gebied van design aangepakt. MoviePro is nu ook voorzien van de belangrijke mogelijkheid om video’s te importeren uit je fotoalbum. Wie liever ter plekke video’s schiet, heeft voortaan betere functies voor scherpstelling onder de knop.

De scherpstelling is vooral eenvoudiger gemaakt, volgens ontwikkelaar Mirage Labs naar aanleiding van veel gebruikersklachten. Het probleem was vooral dat de app het beeld zichtbaar probeerde te focussen als je op een ander zoomniveau filmde – terwijl je bij zoomen vaak juist zelf bezig bent om scherp te stellen. Dat doet de app niet meer: de door jou of door de app bepaalde focus wordt nu automatisch vastgehouden in MoviePro. Je kan hem alleen aanpassen door op de AE/AF knoppen in beeld te drukken.

MoviePro video nemen iPad

Aan de bewerkingskant maakt MoviePro onderscheid tussen twee verschillende editors. ‘Editor 1’ gaat over de algemene instellingen als video inkorten, roteren, de resolutie bepalen en de video comprimeren om te besparen op schijfruimte. ‘Editor 2’ is degene die je gebruikt om fragmenten van je video te bewerken. Je bepaalt de volgorde, kort clipjes in (niet de hele video dus), voegt muziek toe uit je iTunes-muziekbibliotheek, voegt fragmenten samen, bepaalt transities tussen beelden en voegt tekst en logo’s toe. Je kan de laatste functies opslaan als een sjabloon, zodat je de volgende keer weer het onderschrift onder je video kan gebruiken bijvoorbeeld. Zo loont het in de app zelfs om bijvoorbeeld namen van de mensen in beeld weer te geven – als op het journaal. Je hoeft het wiel niet steeds opnieuw uit te vinden.

Verder zijn er verscheidene kleine verbeteringen voor het filmen met de app. De voornaamste is een oplossing van een probleem dat er sowieso niet mocht zijn. In MoviePro werd je opname voorheen afgebroken als je een pushbericht kreeg tijdens het filmen, maar dat mag nu echt niet meer gebeuren. Verder wordt geluid dat je op de iPhone of iPad afspeelt automatisch gedempt als je filmt. De pauzeknop laat zich wat minder per ongeluk indrukken en mocht je er behoefte aan hebben, dan zijn er uitgebreide instructies onder de i-knop. Er zijn meer opties voor de framerate van het filmen, een video kiezen uit de bibliotheek gaat vlotter en je begint bij het opstarten van de app niet automatisch meer met filmen. Dat bespaart losse flodders weggooien.

MoviePro iPad video trimmen

MoviePro heeft dus niet alleen een iOS 7-update gekregen, maar is ook inhoudelijk op allerlei punten verbeterd. In de App Store-omschrijving valt bovendien te lezen dat de filmbewerkingsopties in komende versies verder uitgebreid zullen worden. Dat maakt MoviePro nog verder een aanrader om mee te filmen en te monteren op zowel iPhone als iPad.

Downloaden: MoviePro (€2,69, universeel, iOS 7.0.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 maart 2014, 16:05
Categorie Fotografie en video
Onderwerp filmen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.