RTL XL nu ook second screen voor RTL-programma’s

Televisie-app RTL XL voor iPhone en iPad is nu ook een second screen. Houd je iDevice ten gehore bij de tv en hij pikt een audiosignaal op.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

RTL XL iPad screenshotRTL XL wordt steeds meer de complete iPhone- en iPad-app voor de programma’s van RTL in Nederland. In de applicatie kon je al programma’s terug kijken en herinneringen instellen voor je favoriete uitzendingen, maar nu is de app ook de overkoepelende second screen-app geworden voor de programma’s. De update werd gisteren uitgebracht, voorafgaand aan een aflevering Everybody Dance Now waarmee de functie meteen was uit te proberen.

RTL XL Second Screen zo werkt hetZo gaat RTL XL in de toekomst de wildgroei aan verschillende iPhone-apps voor tv-programma’s misschien een beetje tegen. Dit jaar bracht het televisienetwerk bijvoorbeeld al apps uit voor The Hit en Beat The Crowd, waarbij je kan meespelen voor en tijdens de uitzending. De interessante techniek die voor de laatste app gebruikt wordt, heeft ook zijn weg gevonden naar RTL XL.

Als je rechtsboven in beeld bij een RTL-programma een luidsprekerlogo ziet, pak je de iPhone-app erbij en die hoort vervolgens de toon. Daarna word je meegenomen naar het second screen-onderdeel in de app, zoals bijvoorbeeld een quizvraag. Audio watermarking heet die truc. Het uitzenden van het geluid zorgt ervoor dat je telefoon meteen kan inhaken op de uitzending. Je loopt dan mee met de gemiddelde uitzendtijd, zodat je hopelijk niet het antwoord al in beeld ziet als je zelf de vraag nog beantwoordt.

Update 17 maart
In een persbericht laat RTL weten dat de implementatie van een second screen in RTL XL inderdaad een wildgroei van second screen-apps voor andere programma’s moet tegengaan:

Alleen de grootste formats, zoals The Voice, houden een eigen app. Verder geen gedoe meer met steeds nieuwe apps downloaden. Zo ontwikkelt RTL XL zich steeds meer als het centrale platform voor, tijdens en na de RTL-programma’s.

Het wordt door de nieuwe update in RTL XL interessanter ingelogd te zijn met een account. Daarme kon je eerder al favoriete programma’s markeren om terug te kijken, een lijstje maken van in te halen afleveringen en je kijkgeschiedenis zien.

Downloaden: RTL XL (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 maart 2014, 12:22
Categorieën Amusement, Nederlandse apps
Onderwerp scherm

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.