BrowsAR: bekijk iemands Facebook-profiel met augmented reality

BrowsAR is een app voor de iPhone en iPod touch die gebruik maakt van augmented reality. Met de app en bijbehorende website kan je een Facebook QAR-code maken, waarna anderen je code scannen en je profiel zien.

BrowsAR QR-code augmented reality readerOver het nut van augmented reality, dat een laag gegevens over de wereld legt met behulp van je iPhone-camera, zijn de meningen verdeeld. Er zijn nu in ieder geval twee applicaties die laten zien dat de techniek in ieder geval erg leuk kan zijn. Gisteren bespraken we Stiktu, een app van Nederlandse bodem waarmee je virtueel op de wereld kan kliederen. Een andere nieuweling is BrowsAR. Dat is een augmented reality-browser met de extra mogelijkheid om QR-codes te scannen en die om te zetten naar een Facebook-profielpagina.

Het idee is als volgt: je gaat naar de website van BrowsAR, qar.cc, om een Facebook QAR-code te genereren van je profiel. Als zo’n code vervolgens wordt getoond in BrowsAR, maakt hij er een samenvatting van je Facebook-profiel van. Anderen zien dan in één oogopslag je naam, profielfoto, status en of je een relatie hebt. BrowsAR Facebook profielfotoMisschien niet helemaal geschikt voor op een visitekaartje, maar op de cover van een schoolagenda moet het leuk uitpakken. BrowsAR heeft er zelf ook een toepassing voor verzonnen: je kunt op hun website een shirt bestellen met je QAR-code erop.

BrowsAR pronkt ermee de snelste augmented reality-browser te zien die er is. Hij werkt in ieder geval sneller dan het Nederlandse Layar, maar dat is ook niet verwonderlijk: anders dan de eigen Facebook-profielfunctie, kan je niks met de app. Geen lagen gegevens over de wereld als de huizenprijzen van Funda, recente tweets uit de omgeving: niks. Wel is de applicatie goed voor het scannen van alle andere QR- en QAR-codes en daarin is de app proefondervindelijk inderdaad snel. Bovendien voelt hij stabiel aan, wat lang niet altijd het geval is bij apps die gebruik maken van augmented reality. De app bewijst het nut van QR-codes en augmented reality nog niet, maar als je toch zo’n scanner op je telefoon wilt hebben, lijkt BrowsAR een goede optie.

Downloaden: BrowsAR (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 december 2011, 14:36
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen augmented reality, facebook, qr-code

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.