Broadcast for Friends: live video uitzenden op Facebook, door Ustream

Broadcast for Friends is een nieuwe iPhone-app van Ustream waarmee je ogenblikkelijk live video kan uitzenden vanaf je iPhone of iPod touch op Facebook. Likes en reacties erop zijn meteen zichtbaar tijdens het filmen.

Broadcast for Friends iPhone iPod touchDe streaming videodienst Ustream heeft een fonkelnieuwe app voor de iPhone en iPod touch uitgebracht. Broadcast for Friends, kortweg BFF, laat je live video uitzenden voor al je vrienden op Facebook. De video wordt meteen uitgezonden in de interface van het sociale netwerk, waardoor kijkers geen aparte app hoeven te installeren. Als er likes en reacties op je uitzending worden gegeven, zijn die meteen zichtbaar tijdens het filmen en kan je er live op reageren.

Broadcast for Friends honkbal uitzendenUstream heeft al langer twee applicaties in de App Store. Met de app Ustream kan je een select aantal uitgezonden streams bekijken, en met Ustream Broadcaster kan je al langer zelf live video uitzenden. Die app staat echter op zichzelf. Om mensen te laten kijken en discussiëren moet je ze actief naar de uitzending toetrekken. Dat is bij Broadcast for Friends wel even anders: iedereen die op de play-knop drukt in Facebook, kijkt meteen mee en kan zich mengen in de discussie. Zonder een nieuw profiel aan te maken, meteen vanuit het netwerk. Mobiel kan het helaas nog niet: als je daar op een live-uitzending drukt, krijg je het verzoek om zelf Broadcast for Friends te downloaden.

Voordat je begint met uitzenden, controleert de app je internetverbinding en baseert daar de beeldkwaliteit op. Wij testten de app op een stabiele en snelle Wi-Fi-verbinding en dan is de kwaliteit van het beeld, zowel in de app als bij het uitzenden op Facebook, heel aardig. Het beeld hapert niet en reageert snel op je handelingen tijdens het filmen. De app stelt bovendien adequaat scherp als je plotseling een close-up wil filmen. Er zijn tijdens het filmen ook een handvol kleurenfilters die je kan selecteren om een kleurlaag over het beeld heen te leggen. Daar zijn we minder over te spreken. Op het aquablauwe Titan en het zwart-witte Maltese na, maken de filters het beeld erg donker. Ben je klaar met filmen? Druk op de record-knop en je krijgt meteen de vraag of je het als video terug wilt laten kijken op Facebook.

Broadcast for Friends eerder opgenomen video'sJe kan met Broadcast for Friends zowel filmen in de horizontale als in de verticale stand van de iPhone, en met knoppen bovenin het scherm zet je de flits van de camera aan, of wissel je tussen de camera’s. Met een druk op je profielfoto in de hoek van het scherm, kan je eerder gemaakte video’s terugkijken en bepaal je in de instellingen wie een video mag zien: iedereen, alleen vrienden of alleen jezelf. Helemaal in het begin krijg je de vraag of je de locatiefunctie voor de app wilt inschakelen. Die vraag komt niet meer terug in de applicatie, en ook zonder de GPS-gegevens van waar je bent, kan je zorgeloos uitzenden. De app is daardoor echt vrij van alle poespas: je filmt en je bent live voor degenen waarvoor je live wilt zijn. Makkelijk en leuk.

Downloaden: Broadcast for Friends (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 augustus 2012, 14:10
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen facebook, live uitzenden, streaming

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.