Skype voegt foto’s delen toe in iPhone-app

Skype heeft een update gekregen naar versie 4.1 die de app waarmee je kan chatten en videobellen sneller maakt en de mogelijkheid geeft om foto's naar anderen te versturen. Helaas is het probleem met pushberichten niet aangepakt.

Skype iPhone iPod touch VoiP bellen foto's versturenDe chat- en video-applicatie Skype heeft met versie 4.1 zonet een belangrijke update gekregen. Vanaf nu is het mogelijk om in de app voor de iPhone foto’s te versturen naar andere gebruikers, net zoals in de desktopversie. Daarnaast belooft Skype dat de snelheid van de app omhoog is gegaan. Hij behoort nu minder batterij te verbruiken op de achtergrond, waardoor je de hele dag in staat moet zijn om berichten in Skype te ontvangen en gebeld te worden, zonder dat de batterij op gaat. Daarmee is het grootste probleem van Skype op de iPhone helaas nog niet opgelost.

Skype pusht nog steeds niet alle berichten die je binnenkrijgt in de applicatie, waardoor het nog altijd makkelijk is om een (deel van een) gesprek met een ander te missen. Als je de applicatie volledig hebt afgesloten komen er helemaal geen pushberichten door. Heb je de app op de achtergrond aanstaan, dan lijkt het nog steeds een loterij of berichten wel of niet doorkomen. In onze test krijgen we regelmatig het eerste ontvangen bericht nadat we de app sluiten, en daarna niks meer.

Skype foto versturen in chatWel is de applicatie op andere punten verbeterd. Naast het meer besparen van de batterij, is de app sneller geworden bij het opstarten. Dat komt volgens Skype omdat de contactenlijst sneller wordt ingeladen. Als je de nieuwste update van Skype opent, krijg je overigens een melding dat de privacyinstellingen van de app zijn bijgewerkt en dat de gegevens van je contactenlijst vanaf nu beveiligd worden opgeslagen op de servers van de dienst. Behalve de app in het algemeen, zie je ook chats sneller dan voorheen in beeld.

De andere verbeteringen die Skype aangeeft voor versie 4.1, zijn minimaal. Er is een fout opgelost met betrekking tot oproepen via Bluetooth, er zijn wat graphics aangepast en andere kleine, ‘secundaire’ foutoplossingen doorgevoerd.

Downloaden: Skype (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 augustus 2012, 16:55
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen chatten, skype, videochat

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.