Bekroonde bordspel Le Havre tijdelijk goedkoop op iPad en iPhone

Het hoog aangeschreven bordspel Le Havre kost tijdelijk bijna niks op de iPad, iPhone en iPod touch. In het spel ben je een havenmeester die gebouwen en schepen bouwt om zijn emporium uit te breiden.

Le Havre iPad header bordspel goedkoopHet strategische bordspel Le Havre is tijdelijk voor bijna niks te downloaden op de iPad, iPhone en iPod touch. In het nog niet eerder op iPadclub besproken spel bouw je een havenemporium op door handelsgebouwen en schepen te bouwen. Het kan zowel tegen vijf andere personen als tegen de computer worden gespeeld, en voor de beginnende speler zijn er uitgebreide instructies en hints om het spel onder de knie te krijgen. Zo kan ook jij je havenmeester noemen van het bejubelde bordspel.

Le Havre instructies op de iPad bordspelLe Havre staat op plek 7 in de lijst met ‘s werelds best beoordeelde bordspellen op BoardGameGeek, het IMDb voor spellen. Het werd in 2009 overladen met publieks- en juryprijzen en komt van de hand van Uwe Rosenberg die ook tekende voor de op één na populairste boardgame in de lijst: Agricola.

Wat vooral intrigeert aan Le Havre, is het aantal afwegingen dat je elke beurt moet maken om je emporium te laten groeien. Je moet nieuwe grondstoffen binnenharken, je personeel betalen, gebouwen inzetten om voordeel mee te behalen en geld sparen voor de schepen. De laatste twee kunnen elkaar versterken, maar staan ook lijnrecht tegenover elkaar: schepen kosten nou eenmaal veel pijn en moeite die je er later uit kán halen, maar misschien wel sneller verdient door te investeren in meerdere gebouwen. Zeker in het begin van het spel moet je goed voor ogen hebben op welke grondstof je wilt inzetten en voortborduren.

Le Havre kan gespeeld worden tegen verschillende niveau’s van de computer, maar ook door de iPad of iPhone door te geven aan maximaal vier andere spelers. Als je bijvoorbeeld drie spelers hebt, kan je ook nog twee plekken laten opvullen door de computer. Daarnaast kan het spel op de Wordfeud-manier tegen andere mensen worden gespeeld via Game Center. Een pushbericht wijst je dan op de volgende beurt.

Downloaden: Le Havre (€0,79, was €3,99, universele app)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 augustus 2012, 13:16
Categorie Games
Onderwerpen bordspel, game center, multiplayer

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.